Reikės:
1 kg slyvų
 1 kg obuolių
 300 ml vandens
1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus
(tiks ir paprastas)
1.      Slyvas
nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir išimkite kauliukus.
2.       Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. 
3.      Nulupkite
obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite.
4.       Į puodą suberkite visus ingredientus ir
virkite 5 minutes (jei ne su uogienių cukrumi, apie valandą). 
5.      Puodą
nukelkite nuo viryklės. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai
išplautus stiklainius. Uždarykite.
Vietoj
slyvų galite dėti tą patį kiekį mėlynių arba gervuogių.
Recepto šaltinis: Dansukker
 
 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą