Purūs, minkšti, drėgni keksiukai, laaabai patiko! :))
300 g iškepto
moliūgo
1 apelsino
nutarkuota žievelė ir 50ml sulčių
100 ml pieno
2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g sviesto,
tirpinto
250 g miltų
2 šaukšteliai
kepimo miltelių
žiupsnelis
druskos
1 šaukštas
krakmolo
Slyvų džemo (ar kitos mėgstamos uogienės, ar šaldytų uogų)
1. Moliūgą kartu su apelsino sultimis, žievele ir
pienu išplakite mikseriu iki vientisos konsistencijos.
2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su
cukrumi, supilkite atvėsintą tirpintą sviestą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite birius produktus:
miltus, kepimo miltelius ir druską. Birius produktus suverskite į kiaušinių
plakinį ir išsukite iki vientisos masės.
4. Mažų keksiukų formelėse išdėliokite popierinius
indelius. Pripildykite tešlos į kiekvieną popierinę indelį maždaug 3/4 tūrio.
Tada į kiekvieną formelę įdėkite po šaukštelį slyvų džemo, ir truputį
įmaišykite džemą į keksiuko masę.
5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20
min., arba kol keksiukai gražiai pagels ir įbestas medinis pagaliukas bus
sausas.
Šaltinis: Nidos receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą