2015 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Moliūgo keksiukai su slyvų džemu

Purūs, minkšti, drėgni keksiukai, laaabai patiko! :))
300 g iškepto moliūgo
1 apelsino nutarkuota žievelė ir 50ml sulčių
100 ml pieno
2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g sviesto, tirpinto
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 šaukštas krakmolo
Slyvų džemo (ar kitos mėgstamos uogienės, ar šaldytų uogų)
1. Moliūgą kartu su apelsino sultimis, žievele ir pienu išplakite mikseriu iki vientisos konsistencijos.
2. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite atvėsintą tirpintą sviestą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Birius produktus suverskite į kiaušinių plakinį ir išsukite iki vientisos masės.
4. Mažų keksiukų formelėse išdėliokite popierinius indelius. Pripildykite tešlos į kiekvieną popierinę indelį maždaug 3/4 tūrio. Tada į kiekvieną formelę įdėkite po šaukštelį slyvų džemo, ir truputį įmaišykite džemą į keksiuko masę.

5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol keksiukai gražiai pagels ir įbestas medinis pagaliukas bus sausas.

Šaltinis: Nidos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą