Labai skanus, gaivus tortas :) Tik jei neturite specialiso fromos, geriausia naudoti metalinę, iš jos lengviau išsiims.
Reikės:
800 g šaldytų
vyšnių
400 ml 35 % riebumo grietinėlės
(arba reibaus pieno)
2 šaukštų
cukraus pudros
75 g želatinos
Vanilės ekstrakto
ar vanilinio cukraus
Gaminame vyšnių
želė sluoksnį:
1. 30 g želatinos želatinos užpilame 70 ml šalto
vandens ir paliekame išbrinkti.
2. Verdame vyšnių sirupą: vyšnias suberiame į puodą
ir užpilame 850 ml vandens, suberiame cukrų. Išmaišome ir leidžiame užvirti.
Kai užverda, nukeliame nuo kaitros ir nukošiame. Gausime apie 1 litrą sirupo,
kurį per pusę sunaudosime dviem torto sluoksniams pagaminti.
3. Pamatuojame 500 ml vyšnių sirupo.
4. Saują sirupe virtų vyšnių išdėliojame torto
formos dugne.
5. Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant nedidelės
ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilame į pamatuotus 500 ml
vyšnių sirupo. Gerai išmaišome ir užpilame ant vyšnių torto formoje. Dedame į
šaldytuvą sustingti.
Ruošiame
grietinėlės sluoksnį:
1. 15 g grietinėlės užpilame 40 ml vandens.
2. Grietinėlę ar pieną supilame į puodą, pagal skonį
beriame cukraus pudros ir įlašiname kelis lašus vanilės ekstrakto. Pakaitiname
beveik iki virimo, tačiau neužviriname. Nukeliame nuo kaitros.
3. Želatiną kaitiname ant nedidelės ugnies, kol
granulės ištirps. Per tankų sietelį supilame į grietinėlę. Gerai išmaišome ir ataušiname.
4. Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, po truputį
(geriausia samčio pagalba) supilame grietinėlę. Ir toliau stingtiname šaldytuve.
Paskutinio sluoksnio
ruošimas:
1. Iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos taip pat
kaip pirmąjį paruošiame paskutinįjį torto sluoksnį. Atsargiai supilame jį ant
grietinėlės sluoksnio ir paliekame tortą šaldytuve per naktį.
2. Prieš išimdami tortą iš formos, ją kelioms
akimirkoms pamerkite į karštą vandenį, kad būtų lengviau išimti iš formos.
Šaltinis: Beatos virtuvė, Pavasaris 2015
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą