Traškios spurgos, su malonia rūgštele.. :))
~30 nedidelių varškės spurgų reikės:
400 g riebios
varškės
~200 g miltų
50 g cukraus
1 a.š. kepimo
miltelių
2 kiaušinių
1 a.š. vanilinio
cukraus
30 šviežių
spanguolių
Aliejaus kepimui
Cukraus pudros
apibarstyti
1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite
kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Į varškės masę suberkite
miltus, užminkykite kietą tešlą.
2. Rankas suvilgykite vandeniu, imkite tešlos
gabalėlį, į jį dėkite po 1-2 spanguoles ir taip formuokite rutuliukus.
3. Spurgas kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Iškepusias apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Šaltinis: Renata Ničajienė, “Nostalgiški skanumynai“
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą