Namie gamintų riešutų skonis skiriasi nuo pirktinių, man daug skanesni naminiai:))
500 g be
odelių žemės riešutų
1 galvutės
česnako
1 kupino v. š. jūros druskos
0.5 v. š.
cukraus
1 a. š.
rūkytos maltos paprikos
maltų juodųjų
pipirų
1 L dydžio
kiaušinio baltymo
Česnaką nulupti ir
išspausti spaudykle, sudėti druską, cukrų, papriką, pipirus, viską gerai
išmaišyti. Riešutus suberti į dubenį, užpilti lengvai išplaktą kiaušinio
baltymą, gerai išmaišyti, kad riešutai pasidengtų baltymu. Suberti prieskonius
ir vėl gerai išmaišyti, kad riešutai pasidengtų prieskoniais.
Žemės riešutus berti į
kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180
laipsnių apie 15 -20 min. Kas 5 min. riešutus būtinai pamaišyti, kad gražiai
apskrustų.
Šaltinis: Virtuvės kertelės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą