2015 m. spalio 20 d., antradienis

Žemės riešutai su prieskoniais

Namie gamintų riešutų skonis skiriasi nuo pirktinių, man daug skanesni naminiai:))
500 g be odelių žemės riešutų
1 galvutės česnako
1 kupino  v. š. jūros druskos
0.5 v. š. cukraus
1 a. š. rūkytos maltos paprikos
maltų juodųjų pipirų
1 L dydžio kiaušinio baltymo

Česnaką nulupti ir išspausti spaudykle, sudėti druską, cukrų, papriką, pipirus, viską gerai išmaišyti. Riešutus suberti į dubenį, užpilti lengvai išplaktą kiaušinio baltymą, gerai išmaišyti, kad riešutai pasidengtų baltymu. Suberti prieskonius ir vėl gerai išmaišyti, kad riešutai pasidengtų prieskoniais.

Žemės riešutus berti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 15 -20 min. Kas 5 min. riešutus būtinai pamaišyti, kad gražiai apskrustų.

Šaltinis: Virtuvės kertelės 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą