Kelis kartus mamos kepti, dabar ir mano išbandyti. Puikus grybukų receptas, kuriam reikia specialios keptuvės :)
Jums reikės
(gauti ~50 grybukų):
250g margarino
~3 šaukštų su
kaupu medaus
120ml cukraus
3 trynių
100g (~100ml)
grietinės
1 a.š. (5ml)
sodos
~ 1 a.š. malto
cinamono
~ 1 a.š. maltų
gvazdikėlių
žiupsnis maltų
kvapniųjų pipirų
~20 šaukštų su
kaupu miltų
1. Margariną, medų ir cukrų maišant kaitiname ant
labai silpnos ugnies.
2. Užtenka, kad masė būtų kone karšta. Taip maišykite,
kol cukrus ištirps. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite, tačiau nebūtina
iki kambario temperatūros.
3. Suplakite grietinę su soda ir įmaišykite į
margarino masę. Suberkite cinamoną, gvazdikėlius, pipirus. Taip pat įmaišykite
trynius.
4. Po kelis šaukštus imaišykite miltus.
5. Tešla turi būti tokia, kad galėtumėte formuoti
rutuliukus. Neminkau rankomis, pakanka šaukšto. Nepadarykite tešlos labai
kietos, nes pridėjus daugiau miltų, grybukai nebebus tokie minkšti, na bet
skonis nenukentės.
6. Kol speciali keptuvė kaista, pasiruoškite tešlą.
Vienam grybukui du gumulėliai.
Kepkite ant silpnos ugnies. Keptuvę apverskite kelis
kartus, tam, kad kuo tolygiau apkeptų grybukai. Tai užtrunka ne daugiau kaip 7
minutės. Nukelkite nuo ugnies ir atsargiai išimkite.
Kepurėlėms ištirpinkite 100 g šokolado (aš buvau
įpylus šaukštą aliejaus, tuomet kepurėlės ne taip gerai sustingo, kada darė
mama dėjo sviesto, tačiau nebūtina).
Koteliams baltymą išplakite su citrinos sultimis ar
rūgštele, cukraus pudros dėkite tiek, kad masė būtų nei per skysta, nei per
kieta, tokia tepama.
Šaltinis: Vitos sandėliukas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą