2015 m. spalio 5 d., pirmadienis

Grybukai

Kelis kartus mamos kepti, dabar ir mano išbandyti. Puikus grybukų receptas, kuriam reikia specialios keptuvės :)
Jums reikės (gauti ~50 grybukų):
250g margarino
~3 šaukštų su kaupu medaus
 120ml cukraus
3 trynių
100g (~100ml) grietinės
1 a.š. (5ml) sodos
~ 1 a.š. malto cinamono
~ 1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiupsnis maltų kvapniųjų pipirų
~20 šaukštų su kaupu miltų
1. Margariną, medų ir cukrų maišant kaitiname ant labai silpnos ugnies.
2. Užtenka, kad masė būtų kone karšta. Taip maišykite, kol cukrus ištirps. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite, tačiau nebūtina iki kambario temperatūros.
3. Suplakite grietinę su soda ir įmaišykite į margarino masę. Suberkite cinamoną, gvazdikėlius, pipirus. Taip pat įmaišykite trynius.
4. Po kelis šaukštus imaišykite miltus.
5. Tešla turi būti tokia, kad galėtumėte formuoti rutuliukus. Neminkau rankomis, pakanka šaukšto. Nepadarykite tešlos labai kietos, nes pridėjus daugiau miltų, grybukai nebebus tokie minkšti, na bet skonis nenukentės.
6. Kol speciali keptuvė kaista, pasiruoškite tešlą. Vienam grybukui du gumulėliai.
Kepkite ant silpnos ugnies. Keptuvę apverskite kelis kartus, tam, kad kuo tolygiau apkeptų grybukai. Tai užtrunka ne daugiau kaip 7 minutės. Nukelkite nuo ugnies ir atsargiai išimkite.

Kepurėlėms ištirpinkite 100 g šokolado (aš buvau įpylus šaukštą aliejaus, tuomet kepurėlės ne taip gerai sustingo, kada darė mama dėjo sviesto, tačiau nebūtina).


Koteliams baltymą išplakite su citrinos sultimis ar rūgštele, cukraus pudros dėkite tiek, kad masė būtų nei per skysta, nei per kieta, tokia tepama.

Šaltinis: Vitos sandėliukas 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą