1 kg obuolių (kietų, jokiu būdu nenaudokite minkštų, nes jie beverdant sukris)
1 kg cukraus (dėjau mažiau, užtenka 500-700 g)
2 apelsinų žievelių
Prieskonių karštam vynui mišinys (arba kardamonas, cinamono lazdelės, gvazdikėliai)
Galima įdėti ir citrinos žievelę
1. Obuolius padalinti į keturias dalis išimti sėklalizdžius ir supjaustyti juostelėmis, užpilti cukrumi ir palikti parai stovėti.
2. Apelsiną, citriną nulupti, odelę supjaustyti, suberti į obuolių masę.
3. Suberti prieskonius ir virti, kol sutirštės, sirupas pataps gintarinės spalvos, o obuoliai peršviečiami, bet jokiu būdu jie turi nesubyrėti, o likti sveiki.
Receptas iš laidos "Beatos virtuvė"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą