2015 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Sausainiai su lazdyno riešutais ir šokolado gabaliukais

Puikūs sausainiai. Svarbu didelius tarpus tarp sausainių palikti, nes man taip iššsipūtė, kad po to vos atskyriau :D nors ir išvaizda nekokia, tačiau laaabai skanūs :)) 
Puodelis 236 ml:
Sausainiams reikės:
100g minkšto sviesto;
1/2 a.š. druskos;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
1/2 puodelio baltojo cukraus;
1/2 a.š. vanilės pastos;
1 ir 1/2 puodelio persijotų miltų;
1 didelio kiaušinio;
1a.š. kepimo miltelių;
100g pieniško šokolado;
50g lazdyno riešutų.
+

100g pieniško šokolado;
50g lazdyno riešutų.


Visus riešutus užpilame verdančiu vandeniu, nukošiame ir kepiname sausoje keptuvoje, kol drėgmė išgaruos, o luobelės pasidarys beveik juodos. Atvėsus, patriname tarp pirštų, kad luobelės nubyrėtų. Nužievintus riešutus susmulkiname ir padaliname į dvi lygias dalis.
Sviestą išplakame su cukrumi, druska, kiaušiniu ir vanile. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. 100g šokolado susmlukiname nedideliais gabalėliais ir įsukame į tešlą kartu su 50g riešutų. Įmaišome likusius miltus.
Kepimo skardą išklojame popieriumi. Šaukštu formuojame sausainius, palikdami tarp jų didelius tarpus, nes kepant išsiplės.
Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame, kol visi tolygiai švelniai paruduoja. Atvėsiname skardoje.
Likusius 100g šokolado ištirpiname, aptepame juo po pusę sausainio. Ant šokoladinės dalies, kol nesustingo, užberiame po žiupsnelį riešutų. Pastatome vėsioje vietoje ir palaukiame, kol pilnai atauš.

Šaltinis: Gabrielės blogas


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą