Jau seniai gaminu šį torčiuką, tik recepto vis neįkeldavau. :) Daug darbo, pastangų nereikalajantis desertas, o skonis nustebina :)) Tikrai labai skanus torčiukas! :)) "Snickers" šokoladėlius galite pakeisti ir "Mars" ar "Twix". :))
250 g kakavinių sausainių (Selga)
20 g želatinos
150 g sviesto
60 ml vandens
375 g varškės (galima naudoti
kreminę, jei naudosite paprastą būtina gerai sutrinti blenderiu)
1 a.š. vanilinio cukraus
140 g cukraus
3 „Snickers" šokolado
batonėliai
300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
Juodojo šokolado drožlių (papuošimui)
1.
Išlydykite sviestą.
2.
Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu. Trupinius sumaišykite su lydytu
sviestu.
3.
Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite į ją sausainių masę
ir šaukštu išlyginkite paviršių.
4.
Formą uždenkite maistine plėvele ir statykite 1 valandai į šaldytuvą, kad
pagrindas sustingtų.
5.
Želatiną užpilkite drungnu vandeniu, pamaišykite ir palikite pastovėti, kad
išbrinktų.
6.
Varškę kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai sutrinkite elektriniu
trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7.
Varškės masę sumaišykite su išbrinkinta želatina.
8.
Pasmulkinkite „Snickers“ saldainius, išplakite grietinėlę ir viską paeiliui
įmaišykite į varškės masę.
9.
Varškės masę sukrėskite ant paruošto pagrindo, apibarstykite šokolado
drožlėmis, uždenkite maistine plėvele ir statykite 4-6 valandoms į šaldytuvą,
kad sustingtų.
Skanaus!
Šaltinis: Iki receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą