Patys skaniausi žagarėliai! Paklausiau recepto autorės recepto, kepiau iš dviejų dalių tešlos ir vieną palikau šaldytuve dviem dienom, taip žagarėliai iškepę buvo dar puresni ir minkštesni, tokie korėti. :))
3
kiaušiniai
16 v.š. cukraus
(galima mažiau, pagal skonį)
1,5 st.
grietinės
1 st. kefyro
1 a.š. su kaupu
sodos
1 pakelis
vanilinio cukraus (4a.š. su kaupu)
žiupsnelis
druskos
miltų tiek, kad
būtų minkoma, minkšta kočiojama tešla, BET ne kieta
aliejaus virimui
cukraus pudros
pabarstymui
Kiaušinius ištrinti su
cukrumi iki purios masės, supilti grietinę, tada - kefyrą išplaktą su soda,
suberti vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti. Berti
išsijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti kočiojama, BET reikia
stengtis miltų nepadauginti.
Suminkytą tešlą aš
daliju į kokias 3 dalis, 2 dalis suvynioju į plėvelę ir padedu į šaldytuvą.
Kepu tik iš 1 dalies, kai suvalgome, tada kepu kitą partiją sekančią ar dar
kitą dieną. Tešla, pastovėjusi šaldytuve 2-3 paras būna tikrai geresnė, iškepę
'auselės' tada būna korėtos, tuščiavidurės su traškesne plutele.
Kočioti labai patogu
ant aliejuoto paviršiaus, tada nelimpa prie rankų, ir verdant aliejuje nė kiek
neputoja ir nedega.
Iškočioti lakštą
maždaug 0,5 cm storio, supjaustyti juostelėmis, jų viduryje padaryti pjūviuką
ir 'auselę' pernerti per įpjovą. Arba formuoti pagal savo fantaziją.
Šaltinis: Visko po trupinėlį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą