Super! Patiks tiems, kas mėgsta plonus, traškius, kietesnius sausainius :)
Reikia:
100 g rudojo
cukraus
100 g baltojo
cukraus
100 g
auksaspalvio sirupo (arba medaus)
75 ml vandens
150 g sviesto
1 v. šaukšto
cinamono
1 v. šaukšto
malto imbiero
1 v. šaukšto
maltų kardamonų
½ a.
šaukštelio juodųjų pipirų
1 a.
šaukštelio kepimo miltelių
500 g miltų
Į puodą suberkite cukrų, įpilkite auksaspalvio
sirupo (medaus) ir vandens. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus
ištirps. Sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol ištirps (neužvirkite). Nukelkite
nuo ugnies ir palikite paruoštą sirupą pravėsti. Įmaišykite prieskonius ir
kepimo miltelius.
Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišykite su
miltais ir užminkykite vientisą tešlą. Tešla bus minkšta, bet nebijokite,
pastovėjus ji sutirštės. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite
atvėsti šaldytuve. Geriausia pernakt.
Tešlą dar kartą išminkykite, kol lengvai minkysis.
Ant miltais pabarstyto darbastalio plonai iškočiokite tešlą, išpjaukite norimos
formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite
8-10 minučių orkaitėje 180 °C.
Palikite atvėsti ant kepimo skardos.
Šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą