Super skanus Kalėdinis vyniotinis.. :)) Galite rinktis ir vieną labiau patinkantį įdarą ir jį dvigubinti.
Tešlai reikės:
300g miltų;
100ml pieno;
Pakelio sausų
mielių;
Druskos;
50g cukraus;
1 kiaušinio;
40g sviesto.
Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, cukrumi ir
mielėmis. Pieną užkaitiname su sviestu, kol jis ištirps, pravėsus - supilame
ant miltų mišinio. Mušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Jei labai limpa prie
rankų, įminkome 1-2 šaukštus miltų. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir
paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės.
Įdarams
reikės:
150ml pieno;
50g cukraus;
2v.š. medaus;
2v.š.
brendžio;
Žiupsnelio
cinamono;
1a.š. vanilės
ekstrakto;
40g sviesto.
+
100g maltų
aguonų;
Saujelės
razinų;
Kelių šaukštų
maltų džiūvesėlių.
+
100g maltų
migdolų;
Kelių šaukštų
džiūvesėlių.
Aptepimui:
1 nedidelio
kiaušinio;
Šlakelio
pieno.
Pieną, cukrų, medų, brendį, cinamoną, vanilę ir
sviestą užkaitiname puodelyje. Pusę masės užpilame ant aguonų ir razinų, o
likusią pusę ant maltų migdolų. Į abu įdarus, kad šiek tiek sutirštėtų,
įmaišome po kelis šaukštus maltų džiūvėsių.
Iškilusią tešlą perminkome, padaliname į dvi dalis
ir iškočiojame plonus stačiakampius. Ant abiejų užtepame po skirtingą įdarą ir
susukame vyniotinius. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, arba patepame
sviestu ir pamiltuojame. Į vidų glaudžiai sudedame abu vyniotinius. Aptepame
kiaušinio ir pieno plakiniu. Viršų subadome šakute ir pašauname į orkaitę,
įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie valandą. Prapjauname tik pilnai
atvėsusį.
Šaltinis: Gabrielės blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą