2015 m. gruodžio 15 d., antradienis

Mielinis vyniotinis

Super skanus Kalėdinis vyniotinis.. :)) Galite rinktis ir vieną labiau patinkantį įdarą ir jį dvigubinti. 
Tešlai reikės:
300g miltų;
100ml pieno;
Pakelio sausų mielių;
Druskos;
50g cukraus;
1 kiaušinio;
40g sviesto.

Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos, cukrumi ir mielėmis. Pieną užkaitiname su sviestu, kol jis ištirps, pravėsus - supilame ant miltų mišinio. Mušame kiaušinį ir užminkome tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įminkome 1-2 šaukštus miltų. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės.

Įdarams reikės:
150ml pieno;
50g cukraus;
2v.š. medaus;
2v.š. brendžio;
Žiupsnelio cinamono;
1a.š. vanilės ekstrakto;
40g sviesto.
+

100g maltų aguonų;
Saujelės razinų;
Kelių šaukštų maltų džiūvesėlių.
+

100g maltų migdolų;
Kelių šaukštų džiūvesėlių.
Aptepimui:

1 nedidelio kiaušinio;
Šlakelio pieno.
Pieną, cukrų, medų, brendį, cinamoną, vanilę ir sviestą užkaitiname puodelyje. Pusę masės užpilame ant aguonų ir razinų, o likusią pusę ant maltų migdolų. Į abu įdarus, kad šiek tiek sutirštėtų, įmaišome po kelis šaukštus maltų džiūvėsių.

Iškilusią tešlą perminkome, padaliname į dvi dalis ir iškočiojame plonus stačiakampius. Ant abiejų užtepame po skirtingą įdarą ir susukame vyniotinius. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, arba patepame sviestu ir pamiltuojame. Į vidų glaudžiai sudedame abu vyniotinius. Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Viršų subadome šakute ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie valandą. Prapjauname tik pilnai atvėsusį.

Šaltinis: Gabrielės blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą