Puikus būdas sunaudotiu nuo rudens užsilikusisu moliūgus! O sirupo neišpilkite, aš jį dar paviriau ir po to galima naudoti kaip sirupą gėrimams gamintis ar skiesti su obuolių sultimis. :)
2kg moliūgo
minkštimo
1kg cukraus
0,5 citrinos
žievelės
2 v.š. cukraus
pudros
1. Moliūgo minkštimą supjaustyti norimo dydžio
kubeliais (jie sumažės 2-3 kartus).
2. Užpilti cukrumi ir laikyti per naktį.
Susidariusį sirupą nupilti, užvirti, kartu su citrinos žievele, ir vėl užpilti ant moliūgo gabalėlių.
3. Laikyti 10-12valandų ir viską virti 30min (kol bus skaidrūs gabalėliai), tačiau nepervirti.
Išgriebti gabalėlius, nusausinti , paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos
orkaitės skardos ir džiovinti iki 80°C įkaitintoje orkaitėje apie 5-6val. Orkaitės durelės turėtų būti
truputėlį pravertos, kad galėtų išgaruoti drėgmė. Išdžiūvusius apvolioti
cukraus pudroje.
Šaltinis: Gaminu su meile
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą