Puiki, soti trinta sriubytė. Burokėlis bene mėgstamiausia mano daržovė, kurią naudoju ir sriuboms ir salotoms, ir kepiniams. :)) Siūlau išbandyti šią saldžiarūgštę sriubytę.:))
Sriubai:
2 burokėliai (ne maži)
2 obuoliai (saldžiarūgščiai)
2 svogūnai
(vidutiniai)
1 l daržovių sultinio (geriau naminio)
cukraus, druskos, maltų pipirų (pagal
skonį)
čiobrelių (džiovintų ir šviežių)
Traškioms
bulvytėms:
10 bulvių (nuluptų)
2 v.š. aliejaus
druskos, maltų pipirų, rozmarino
(šviežio arba džiovinto)
Sriubą
pateikiau tradiciškai su grietine, puošiau šviežiomis čiobrelio šakelėmis, prie
sriubos labai tiko traškios bulvių skiltelės, suvyniotos kepimo popieriuje ir
įstatytos į stiklinę.
P.S. Kepimo popieriuje pateikti bulvytes ne tik
gražu ir originalu, bet ir naudinga, nes jis sugeria riebalų perteklių.
Burokėlius
ir svogūnus nulupau ir supjausčiau kubeliais.
Sriubos
puode pirmiausiai pakepiau svogūnus, kai jie apkepė sudėjau burokėlius.
Uždengiau dangtį ir leidau daržovėms trumpai troškintis ant žemos ugnies.
Per
tą laiką nulupau obuolius, išėmiau jų sėklas ir supjausčiau. Į puodą sudėjau
pjaustytus obuolius ir pakepiau juos kelias minutes su burokėliais ir
svogūnais. Apkepusias daržoves skaninau cukrumi, druska, pipirais ir supyliau
sultinį. Daržoves sultinyje viriau apie pusvalandį, kol burokėliai visiškai
suminkštėjo.
Kol
daržovės virė nusiskutau bulves, supjausčiau jas skiltelėmis ir apvoliojau
aliejuje bei prieskoniuose. Bulves kepiau skardoje, išklotoje kepimo
popieriumi, apie pusvalandį, 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrudo.
Išvirusias
daržoves su sultiniu sutryniau elektriniu smulkintuvu iki kreminės masės (jei
sriuba gavosi per tiršta, galite dar papildomai įpilti sultinio). Trintą sriubą
dar kartą užviriau, uždengiau dangčiu ir leidau
nusistovėti kokias penkias minutes.
Šaltinis: Sezoninė virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą