2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

Burokėlių-obuolių sriuba su traškiomis bulvytėmis

Puiki, soti trinta sriubytė. Burokėlis bene mėgstamiausia mano daržovė, kurią naudoju ir sriuboms ir salotoms, ir kepiniams. :)) Siūlau išbandyti šią saldžiarūgštę sriubytę.:))
Sriubai:
2 burokėliai (ne maži)
2 obuoliai (saldžiarūgščiai)
2 svogūnai (vidutiniai)    
1 l daržovių sultinio (geriau naminio)
cukraus, druskos, maltų pipirų (pagal skonį)
čiobrelių (džiovintų ir šviežių)
Traškioms bulvytėms:
10 bulvių (nuluptų)
2 v.š. aliejaus
druskos, maltų pipirų, rozmarino (šviežio arba džiovinto)

Sriubą pateikiau tradiciškai su grietine, puošiau šviežiomis čiobrelio šakelėmis, prie sriubos labai tiko traškios bulvių skiltelės, suvyniotos kepimo popieriuje ir įstatytos į stiklinę.
P.S.  Kepimo popieriuje pateikti bulvytes ne tik gražu ir originalu, bet ir naudinga, nes jis sugeria riebalų perteklių.
Burokėlius ir svogūnus nulupau ir supjausčiau kubeliais.

Sriubos puode pirmiausiai pakepiau svogūnus, kai jie apkepė sudėjau burokėlius. Uždengiau dangtį ir leidau daržovėms trumpai troškintis ant žemos ugnies.

Per tą laiką nulupau obuolius, išėmiau jų sėklas ir supjausčiau. Į puodą sudėjau pjaustytus obuolius ir pakepiau juos kelias minutes su burokėliais ir svogūnais. Apkepusias daržoves skaninau cukrumi, druska, pipirais ir supyliau sultinį. Daržoves sultinyje viriau apie pusvalandį, kol burokėliai visiškai suminkštėjo.

Kol daržovės virė nusiskutau bulves, supjausčiau jas skiltelėmis ir apvoliojau aliejuje bei prieskoniuose. Bulves kepiau skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apie pusvalandį, 200 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrudo.

Išvirusias daržoves su sultiniu sutryniau elektriniu smulkintuvu iki kreminės masės (jei sriuba gavosi per tiršta, galite dar papildomai įpilti sultinio). Trintą sriubą  dar kartą užviriau, uždengiau dangčiu ir leidau nusistovėti kokias penkias minutes.

Šaltinis: Sezoninė virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą