2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Moliūgų piurė

Piurė naudojama sriuboms, pyragams.
Šaldytuve tokią piurė galima laikyti iki trijų dienų, užšaldžius – keletą mėnesių.
Pats sodriausias skonis gaunamas moliūgus kepant orkaitėje. Tereikia moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį – į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti ant mažesnės nei vidutinė (apie 170 laipsnių) ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę ir minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.

Šaltinis: Forelles receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą