2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Citrininis aguonų keksas

SUPER!! Labai skanus ir tą pačią ir kitą dieną. Receptas buvo apelsininio kekso, bet aš pakeičiau į citrininio, citrina duoda gaivumo, bet nenustelbia pačio kekso skonio, kuriame dominuoja aguonos.:)) Labai tiktų kaip Kalėdinis kepinys, kuris nereikalauja laiko ir pastangų ir pavyks kiekvienai šeimininkei.:))
120 g aguonų
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių
Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.

Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą