2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Varškiniai žagarėliai

Super, skanučiai!:)) Greitai pagaminami, receptas praktiškai toks pat kaip spurgų su varške, esantis mano tinklalapyje..:)) Tikrai siūlau išbandyti ir svečiams ir namiškiams tikrai patiks..:))
Reikės:
Varškė: 250 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2 vnt.
Cukrus: 3 valg. š.
Druska: 1 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 2 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1 valg. š.
Miltai: 200 g (200–300 g)

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska.
3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite miltus. Tešla turi būti minkšta, tačiau nelipni – visų miltų iš karto nesuberkite, nes jų tiek gali ir nereikėti (tai priklauso nuo kiaušinių dydžio bei varškės drėgnumo).
4. Išminkytą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir iškočiokite 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį maždaug 3 cm pločio juostomis. Juostas įstrižais pjūviais padalinkite į norimo ilgio juosteles (lygiagretainio formos tešlos gabalėlius). Kiekvieno gabalėlio centre padarykite išilginį pjūvį, per kurį perkiškite vieną iš tešlos gabalėlio galą, išverčiant jį į priešingą pusę.
5. Kepkite paruoštus žagarėlius įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol žagarėliai išsipūs ir gražiai parus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Tuomet perdėkite į lėkštę ar krepšelį ir apibarstykite cukraus pudra.

Iš šio kiekio paruošite apie apie 25–30 varškinių žagarėlių.

Recepto šaltinis: Žalioji virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą