2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

Morengai arba orinukai

Super, paprastučiai, tačiau reikalaujantys šiek tiek žinių.:))
Visų pirma baltymus patariama plakti palaikytus kambario temperatūroje, kad dėl temperatūros skirtumo jie nesubliūkštų. Antra, pudrą reikia dėti, kada baltymai jau būna standžiai išplakti.
Aš džiovinau apie 90 laipsnių orkaitėje, apie 2 valandas, kadangi dariau mažiukus.
Galima juos sulipdyti lydytu šokoladu, tikrai labai skanu būtų..;))
Reikės:
Kiaušinių baltymų – 2 vnt. ;
Cukraus pudros – 100g. ;
Citrinos sulčių – nepilnas arbatinis šaukštelis (aš naudojau citrinos rūgšties miltelius)

Baltymus išplakame iki standžių, tačiau ne sausų, putų.
Palaipsniui, plakant, suberti cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis.
Džiovinti 100 laipsnių karščio orkaitėje 4 valandas.
Iškepusių morengų viršų galima apibarstyti kakavos milteliais.
Recepto šaltinis: Virtuali virtuvė

2 komentarai:

  1. Labai gražūs morengai ;) smagu, jog patiko!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Jums už išsamų receptą, vieną kart nesigavo, bet kai pamačiau pas jus pagalvojau reik vėl bandyt!:))

      Panaikinti