Be galo, lengvos, purios spurgos, verta išbandyti ir įsitikinti patiems! :)
Įmaišalui:
30 g šviežių
mielių
1 šaukštas
cukraus
200 ml šilto
pieno
2 kaupini
šaukštai miltų 405 D
100 g sviesto
12 trynių
500 g miltų 405
D
50 ml brendžio
100 g miltelinio
cukraus
žiupsnelis
druskos
aliejaus gruzdinimui
1. Ištrinti mieles su cukrumi, išmaišyti su pienu ir
miltais. Palikti, kad susidarytų putų kepurėlė.
2. Sviestą
ištirpinti.
3. Trynius ištrinti su cukrumi iki balto kremo.
4. Miltus
persijoti ir suberti į įmaišalą, palengva maišant supilti likusius produktus.
Užminkyti tešlą (minkyti apie 20 min, kuo ilgiau minkysite tuo lengvesnės ir
puresnės spurgos gausis) ir palikite augti valandai, kol išaugs dvigubai.
5. Pakočioti
tešlą ant aliejumi ištepto darbastalio (aš kočiojau ant miltais pabarstyto
paviršiaus), išspausti apskritimus maždaug 8-10 cm skersmens, įdėti šaukštelį
džemo ir užspausti kraštelius, formuojant spurgą, jei darote be įdaro tiesiog
išspauskite apskritimus ir leiskite jiems pakilti apie 20-30 minučių. Įkaitinti
aliejų gilesnėje keptuvėje. Atsargiai dėti spurgas į aliejų ir kepti po 2-3
minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusias spurgas išimti ant popierinių
rankšluosčių.
Recepto šaltinis: Žaidžiame virtuvę
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą