2015 m. rugpjūčio 1 d., šeštadienis

Mielinės spurgos 2

Be galo, lengvos, purios spurgos, verta išbandyti ir įsitikinti patiems! :) 
Įmaišalui:
30 g šviežių mielių
1 šaukštas cukraus
200 ml šilto pieno
2 kaupini šaukštai miltų 405 D
100 g sviesto
12 trynių
500 g miltų 405 D
50 ml brendžio
100 g miltelinio cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus gruzdinimui

1.      Ištrinti mieles su cukrumi, išmaišyti su pienu ir miltais. Palikti, kad susidarytų putų kepurėlė.
2.       Sviestą ištirpinti.
3.      Trynius ištrinti su cukrumi iki balto kremo.
4.       Miltus persijoti ir suberti į įmaišalą, palengva maišant supilti likusius produktus. Užminkyti tešlą (minkyti apie 20 min, kuo ilgiau minkysite tuo lengvesnės ir puresnės spurgos gausis) ir palikite augti valandai, kol išaugs dvigubai.

5.       Pakočioti tešlą ant aliejumi ištepto darbastalio (aš kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus), išspausti apskritimus maždaug 8-10 cm skersmens, įdėti šaukštelį džemo ir užspausti kraštelius, formuojant spurgą, jei darote be įdaro tiesiog išspauskite apskritimus ir leiskite jiems pakilti apie 20-30 minučių. Įkaitinti aliejų gilesnėje keptuvėje. Atsargiai dėti spurgas į aliejų ir kepti po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusias spurgas išimti ant popierinių rankšluosčių.

Recepto šaltinis: Žaidžiame virtuvę


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą