2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Moliūgų mišrainė žiemai

 Labai skani mišrainė, kurią galima naudoti ir kaip padažą saldžiarūgštei kiaulienai ar vištienai. 
 Stiklinė 220 ml.
 0,5 kg pomidorų padažo
 1 stiklinės aliejaus 
1 stiklinės cukraus
120 gr. acto
1 valg. š. druskos
0,5 kg. paprikos

 2.5 kg. moliūgo

Moliūgą nuplauti, nulupti, išvalyti sėklas ir supjaustyti, išvalyti papriką, supjaustyti kubeliais. Viską dėti į  puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min., kai moliūgo gabalėlio sienelės ima irti,  supilti actą, po to būtinai maišant užvirti. Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, apversti ir apkloti šiltai kol atvės.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą