Tikrai recepto pavadinimas nemeluoja, bandelės tobulos! Ir tiktų ne tik mėsainiams, bet ir savaitgalio pusryčiams, karštos su gabalėliu sviesto.. :))
Reikės:
Puodelis – 250
ml.
Kvietinių miltų
– 2 1/2 puod. (400g.);
Sausų mielių
– 14 g. (arba šviežių 30 g.);
Cukraus – 2 v.š.
(25 g.);
Kambario
temperatūros vandens – 3/4 puod. (180ml.);
Kiaušinių – 2
vnt.;
Aliejaus – 2
v.š. (30ml.)
Druskos – 2 a.š.
(8g.)
Kiaušinio
plakinio (kiaušinis suplaktas su 1 v.š. pieno);
Sezamo sėklų
1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, mieles ir
cukrų. Atskirai suplakame kiaušinius su vandeniu ir aliejumi.
2. Plakinį supilame ant sausų produktų mišinio,
gerai sumaišome. Kai jau sunku maišyti, beriame druską ir pradedame minkyti
rankomis. Minkome, kol tešla taps elastinga. Jei reikia, beriame šiek tiek
daugiau miltų.
3. Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį,
uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje apie valandą, turi pakilti dvigubai.
4. Tešlą perminkome, padaliname į 10 lygių dalių,
suformuojame bandeles, uždengiame ir dar kartą kildiname apie pusvalandį.
5. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu,
apibarstome sezamo sėklomis ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių karščio
orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.
Šaltinis: Sigita Cooks
Šaltinis: Sigita Cooks
Kaip faina, kad patiko!
AtsakytiPanaikintiLabai, ačiū Jums už receptą! :))
AtsakytiPanaikinti