Nuostabus tortas :)))
Biskvitui reikia:
4 kiaušinių
150 g cukraus
75 g miltų
100 g kukurūzų krakmolo (tinka ir
bulvių)
2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių
10 g kakavos
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius
su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame
dubenyje tarpusavy sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius.
Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį
ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais
pabarstytą formą. Šauti į
įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai
stebėti.
Įdarui reikia:
8-10 vnt konservuotų persikų puselių (1
didelės skardinės (~800 g))
Kremui reikia:
250 g ricotta sūrio
600 g plakamosios grietinėlės (35%)
150 ml persikų sirupo (to paties, kuris
atliko nuo konservuotų persikų)
75 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
1 a.š. vanilės esencijos
40 ml brendžio (nebūtinai)
16 g želatinos grūdelių + 40 ml šalto
vandens
Persikus sudėti į sietelį ir palikti
nuvarvėti.
Želatinos grūdelius užpilti vandeniu,
atidėti 10 minučių išbrinkti.
Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų
(taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai
sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps
ir palikti atvėsti (jei želatina
neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti).
Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą
sūrį, atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
Biskvito sulaistymui reikia:
200 ml vandens
150 g cukraus
5-6 v.š. brendžio
1 vanilės ankšties
Papuošimui:
~100 g šokolado
Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti
cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą
perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą,
sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų
puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu.
Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu.
Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu
šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais
ornamentais).
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per
naktį.
Tortui sustingus atsargiai išimti iš
formos.
Skanaus !!!:))))