2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Biskvitinis obuolių pyragas




Reikės:

6 kiaušinių

200 g cukraus

6 šaukštų miltų

1 a.š. vanilinio cukraus

1 a. š. cinamono

žiupsnelis druskos

5 – 6 obuolių
 
  1. Baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. Baltymus išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, vanilinio cukraus iki purumo.
  3. Trynius išsukite ir supilkite į baltymų masę, atsargiai įmaišykite.
  4. Suberkite persijotus miltus, švelniai įmaišykite.
  5. Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu ir suberkite į tešlą. Keletą obuolių skiltelių pasilikte pyrago viršui padengti.
  6. Orkaitę įkaitinkite iki 180° ir kepkite apie 40 – 50 min.

2012 m. spalio 27 d., šeštadienis

Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)


Galėčiau pavadinti šiuos makaronus kitokiu lazanijos variantu :)) Labai skanu ir sotu. :))
 Reikės:

400 g. Canelloni makaronų (vamzdeliai, dideli)

Aliejaus
Bolognesse padažui:                                                                       

Svogūno

Morkos

500 g maltos kiaulienos

400 g pomidorų savo sultyse

150 ml pieno

Druskos, Provanso žolelių, kumino, juodųjų pipirų

Bešamelio padažui:

50 g sviesto

50 g mil

500 ml pieno

Žiupsnelio druskos

Saujelė fermentinio sūrio

Džiovintų krapų

  1. Makaronus apvirti, bet nepervirti. Svarbu įpilti truputį aliejaus, kad verdant jie nesuliptų.
  2. Tada, ruošiame mėsos padažą: daržoves, supjaustytas kubeliais pakepiname keptuvėje, su trupučiu sviesto ir aliejaus.
  3. Kai daržovės suminkštės sudėkite mėsą, ją apkepinkite.
  4. Supilkite pomidorus savo sultyse.
  5. Supilkite pieną.
  6. Troškinkite iki tol, kol išgaruos skystis.
  7. Kai skystis išgaruos galite sudėti prieskonius.
  8. Bešamelio padažas: puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir nuolatos maišykite, kol sutirštės. Sudėkite fermentinį sūrį, krapus bei įdėkite druskos.
  9. Į makaronus kimškite mėsos padažą ir dėkite vieną po kito į kepimo formą. Kai jau sudėsite visus įdarytus makaronus užpilkite bešamelio padažą. Ir apibarstykite fermentiniu sūriu.

2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Baltojo šokolado keksiukai


Labai skanūs, purūs, drėgni keksiukai. ;}

Reikės:

100 g baltojo šokolado

100 ml pieno

150 gr cukraus

2 kiaušinių

60 g minkšto sviesto

120 g mil

1 šaukštelio kepimo miltelių

Gamyba:
 
  1. Baltajį šokoladą sulaužykite gabalėliais, į puodą supilkite pieną, suberkite pusę cukraus ir sudėkite šokoladą. Pakaitinkitite iki kol šokoladas su cukrumi ištirps.
  2. Dubenyje pradėkite plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, masė turi būti panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir toliau plakite. Kai šis kiaušinis bus išplaktas, įmuškite kitą ir vėl plakite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Išmaišykite, tešla bus tiršta.
  4. Dabar pamažu pilkite pieno ir šokolado mišinį ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180° . Tešla gaunasi skysta. Supilstykite ją į formeles. Kepkite apie 20 minučių, kol jie pakils ir sutvirtės.
Receptą radau "Beatos kepinių knygoje".

2012 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Karštas šokoladas

Kas gali būti geriau nei puodelis karšto šokolado vėsų ir lietingą rudens vakarą.. ;}



Reikės:

150 g šokolado (tarkuoto)

400 ml grietinėlės (35 % riebumo)

2 šaukštai cukraus

gvazdikėlių

cinamono

1. Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite pasirinktus prieskonius, uždenkite ir palikite pritraukti.
2. Po 15 min. grietinėlę vėl pakaitinkite iki užvirs, prieskonius nukoškite, suberkite cukrų ir šokoladą
 stipriai maišykite šluotele, kol susiformuos puta ir pakvips karštuoju šokoladu.

Recepto idėja: Beatos virtuvė

Tortas "Kurmio kalnelis"


20 cm. skersmens apvaliai formai reikės:

Biskvitas:

3 kiaušiniai

140 gr. cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus

140 gr. miltų

1 v.š. kakavos miltelių

1 a.š. kepimo miltelių

3 v.š. karšto (verdančio) vandens

Kremas:

15 gr. želatinos

400 ml. grietinėlės 35 %

4-5 bananai (jei labai dideli - užteks 4)

200 kreminio vanilinio varškės sūrelio

100 gr. cukraus

100 gr. šokolado drožlių (aš nedėjau)

 Kremas. Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį.

Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti. Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis). Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau. Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!). Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.

 Surinkimas. Biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus). Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano). Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą. Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava. Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!
 
Receptą radau tinklalapyje AJ receptai

 

2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Sriuba su vištiena ir lydytu sūreliu

Labai skani ir soti sriuba :))

150g lydyto sūrelio
vienos vištienos krūtinėlės
2-3 bulv
1 morkos
1 didelio svogūno
trupučio sviesto
krapų
petražolių
druskos
prieskonių

Vištienos krūtinėles supjaustome mažais kubeliais, nuskutame ir supjaustome bulves. Supjaustytas krutinėles ir bulves sudedame kartu i puodą, verdame iki užvirs, įberiame žiupsnelį druskos ir verdame iki tol kol išvirs vištiena.

 Morką nuskutame, sutarkuojame. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, sudedame svogūnus, apkepiname. Sudedame morkas, viską gerai apkepiname.

 Krutinėlėms išvirus, sudedam lydyta sūreli, gerai viska išmaišome. Suberiame krapus, petražoles ir prieskonius. Paverdame dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Skanaus!

Recepto autorė: Mano geriausia draugė Danutė. :))

2012 m. spalio 23 d., antradienis

Tortas su grietinėle ir persikais

Nuostabus tortas :)))


Biskvitui reikia:

4 kiaušinių

150 g cukraus

75 g miltų

100 g kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių)

2 nubrauktų a.š. kepimo miltelių

10 g kakavos

1 pakelio vanilinio cukraus

žiupsnelio druskos

 Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki masė pašviesės ir taps puri. Kitame dubenyje tarpusavy sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Palaipsniui maišant/ plakant suberti miltų mišinį į kiaušinių/ cukraus mišinį ir paruoštą masę supilti į 26 cm skersmens sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Šauti į įkaitintą orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti 20-25 minutes. Atidžiai stebėti.

Įdarui reikia:

8-10 vnt konservuotų persikų puselių (1 didelės skardinės (~800 g))

Kremui reikia:

250 g ricotta sūrio

600 g plakamosios grietinėlės (35%)

150 ml persikų sirupo (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)

75 g cukraus

1 pakelio vanilinio cukraus

1 a.š. vanilės esencijos

40 ml brendžio (nebūtinai)

16 g želatinos grūdelių + 40 ml šalto vandens

Persikus sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti.

Želatinos grūdelius užpilti vandeniu, atidėti 10 minučių išbrinkti.

Į puodą supilti persikų sirupą, cukrų (taip pat ir vanilinį), brendį ir kaitinti ant nedidelės ugnies, neužvirti. Kai sirupas jau karštas, nukelti, supilti išbrinkusią želatiną, maišyti kol ištirps ir  palikti atvėsti (jei želatina neištirpsta dar šiek tiek maišant pakaitinti).

Dideliame dubenyje sumaišyti ricottą sūrį, atvėsusį sirupą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremas paruoštas.
 
Biskvito sulaistymui reikia:
200 ml vandens
150 g cukraus
5-6 v.š. brendžio
1 vanilės ankšties
 Papuošimui:
~100 g šokolado
Į puodą supilti vandenį, brendį, suberti cukrų ir įdėti vanilės ankštį, kaitinti kol ištirps cukrus. Palikti atvėsti.
Torto surinkimas. Iškepusį biskvitą perpjauti taip, kaip parodyta nuotraukose. Apatinę dalį įdėti į atsegamą formą, sulaistyti sirupu. Žemiausioje dalyje ištepti kremu, aplinkui sudėti persikų puseles (žr. foto) ir iki aukščiausios biskvito vietos atsargiai užpilti kremu. Tada ant viršaus uždėti kitą atpjautą biskvito dalį, tuštumą užpildyti kremu. Supilti ir tolygiai paskirstyti likusį kremą. Papuošti smulkiai tarkuotu šokoladu (aš dalį šokolado išlydžiau garų vonelėje ir pašlaksčiau įvairiais ornamentais).
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti per naktį.
Tortui sustingus atsargiai išimti iš formos.

Skanaus !!!:))))
 
Recepto šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje
 

 

2012 m. spalio 21 d., sekmadienis

Šokoladinis tortas


20cm formai reikės:

Šokoladiniam pagrindui:
 
110 g miltų
8 g kakavos
70 g šalto sviesto
35 g cukraus pudros

Šokoladiniam biskvitui:
5 kiaušinių
125 g cukraus
50 g miltų
50 g krakmolo
25 g kakavos

Šokoladiniam putėsiui:
150 ml pieno
100 ml grietinėlės
3 kiaušinių trynių
50 g cukraus
350 g juodo šokolado
450 ml išplaktos iki standumo grietinėlės

Kakavinei želei:
75 ml vandens
90 g cukraus
 30 g kakavos
60 ml grietinėlės
12 g želatinos skirtos tortams „Tortenguss“

Iš šokoladiniam pagrindui skirtų produktų užminkyti tešlą, iškloti kepimo formą ir pašauti į įkaitintą iki 160° orkaitę 16 min kepti. Išimti ir ataušinti.

Išsikepti biskvitą. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki šviesių putų. Miltus susimaišyti su krakmolu bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę. Atsargiai sujungti viską ir sukrėtus į kepimo formą pašauti į 170° karštą orkaitę 30-35 min. Tiesiog  tikrinti dantų krapštuku ar iškepęs. Išimti ir leisti atvėsti. O tada padalinti į 2 dalis.

Šokoladinius putėsius daryti taip: Pieną susimaišyti su grietinėle. Šokoladą susismulkinti.
Kiaušinio trynius išsukti gerai su cukrumi iki putų. Į šią masę pilti pieno mišinį, statyti ant vandens garų ir pastoviai maišyti šluotele, kol masė tiršta bus. Jokiu būdu neužvirinti! Tiesiog kantriai maišyti ir kažkada matysis, kada jau masės konsistencija kitokia yra. Man užtruko ~30 min. Tada pilti ant šokolado ir pamaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Leisti šiek tiek praaušti ir atsargiai sumaišyti su išplakta grietinėle.

Rinkti tortą. Aš pagrindą bei biskvitus laisčiau stiprios kavos mišiniu. Taigi, į formą dėti šokoladinį pagrindą. Ant jo šiek tiek putėsių. Dėti vieną iš abiejų pusių laistytą biskvitą, ant jo putėsių ir vėl biskvitą ir vėl putėsių. Statyti šaldytuvan porai val.

 Šokoladinės želės gamyba: vandenį sumaišyti su grietinėle bei cukrumi ir statyti virti. Kai užvirs, suberti kakavą ir virti 3 min. Įdėti išbrinkintą želatiną Kai ši masė pradės tirštėti, užpilti ant torto.

Geriausia palikyti per naktį.

 P.S.  Šokoladinius putėsius daryčiau iš pusės normos, nes man jų gavosi per daug.

 Recepto idėja: Aguonėlė

2012 m. spalio 19 d., penktadienis

Šokoladiniai keksiukai

Pats skaniausias lig šiol gamintų keksiukų receptų.:)) Tiems kas negali atsispirti šokoladui.:))
Reikės:
Šokolado, juodojo 150g
Kiaušiniai, 3
Sviestas, 150 g.
Kvietiniai miltai, 150g
Cukrus, 150g
Gaminimas:
 Sviestą išlydyti  kartu su šokoladu. Kai sviestas atvės, sudėti cukrų ir labai kruopščiai išmaišyti.
 Sudėti kiaušinius.
 Galiausiai iš lėto maišant berti miltus ir maišyti, kad neatsirastų gumuliukų. Tešla turi būti skysta, bet ne per daug.
 Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių, bet reikia labai žiūrėti, nes gali būti iškepę jau per 15 minučių.
 
P.S. Aš pati puošiau labai paprastai - su plakta grietinėle :))
 


 

Bandelės

Bandelės pagal mano mamos receptą, receptas labai paprastas, tačiau geresnio, skanesnio iš tikrųjų neradau. :))

0,5 pakelio mielių (apie 50 g)
 1 stiklinė cukraus
 0,5 pakelio sviesto
 0,5 l pieno
 Miltų (dėti tiek, kad tešla nebūtų nei per skysta, nei per kieta - minkoma)

 Mieles sutrinti, pabarstyti cukrum, užpilt (kad apsemtų) šiltu vandeniu ir uždengti rankšluostėliu, kad pakiltų. Pašildyti pieną (jis neturi būti per karštas, tik šiltas), į jį supilti cukrų, įdėti sviestą ir maišyti kol ištirps. Tada pilti miltus, supilti mieles ir palikti kol pakils. Dar galima įdėti vanilinio cukraus ir vieno kiaušinio trynį.

 P.S. Įdaras gali būti įvairus, nuotraukoje pavaizduotos bandelės su obuoliais,cinamonu, aguonomis. Jei darysite nesaldų įdarą nedėkite cukraus, galite įdėti žiupsnelį druskos.
Skanaus!!

Bananinis-šokoladinis tortas su maskarpone

24 cm kepimo formai reikės (gaunasi apie 1, 4 kg tortas):

Biskvitams:

4 kiaušiniai,

150 ml cukraus,

150 ml miltų,

3 v. š. kakavos,

1 a. š. kepimo miltelių.

 Lakštų sulaistymui:

moteriškas likeris plius virintas vanduo - aš suliejau 220 ml paruošto skysčio, kuriame buvo 50 ml kavos tiršto likerio

Pertepimas 1:

4 bananai,

250 g maskarponės,

50 ml cukraus,

2 a. š. vanilės,

100 g karčiojo šokolado,

200 ml grietinėlės,

3 v. š. citrinos sulčių,

50 ml brendžio.

Pertepimas 2:

50 g. juodojo šokolado,

30 ml. grietinėlės.

Padengimas:

200 ml. grietinėlės,

5-6 šaukštai cukraus,

2 šaukštai citrinos sulčių,

50 g. juodojo šokolado,

3 pakeliai šokoladinių sausainių "Fingers",

Gamyba:

 Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. 175° C temperatūroje. Biskvitą supjaustyti į 4 lakštus.

 Grietinėlę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, tuomet sudėti maskarponę. Šokoladą sutarkuoti ir įmaišyti į gautą masę.

 Grietinėlę su šokoladu ištirpdyti.

 Torto konstravimas:

Biskvitą suliejame, dedame bananų griežinėlius ir aptepame maskarpone. Dedame kitą biskvito lakštą ir jį vėl suliejame, pilame šokoladinį pertepimą. Tuomet klojame bananus ir mascarpone. Trečias pertepimas toks pat kaip ir pirmasis.

 Puošyba:

Išplakti grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Padalinti gautą masę į dvi dalis. Į vieną iš jų supilti ištirpdytą, bet atvėsintą šokoladą. Jei masė per šviesi - įdėti šaukštą kakavos. Šonus tepti šokoladine grietinėle, o viršų - balta.

Skanaus!!!:)))
Recepto šaltinis: supermama.lt

2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Trupininis pyragas

Trupininis pyragas
 

 2 kiaušiniai
 200 gr. minkšto sviesto
 2 v.š. majonezo (majonezas tešlai suteikia trapumo ir ji ilgiau nesukietėja)
 stiklinė cukraus (200 ml.)
 žiupsnelis druskos
 350-400 gr. miltų
 1 a.š. kepimo miltelių
 apie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi, galima dėti tarkuotus obuolius, su cinamonu, cukrumi

 Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą paskirstome kepimo formoje. Aptepame džemu ar kitu įdaru. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus, juos šaldiklyje reikėtų laikyti 30 min – 1 h. Kepame 180°C orkaitėje kol gražiai parus, apie 40 min -1 h. Skanaus!

Recepto šaltinis: AJ - receptai

Braškių-bananų tortas

Prisimenant vasarą.. ;}

Biskvitui:
 
 6 kiaušiniai
 130 gr. cukraus
 100 gr. miltų
 50 gr. krakmolo
 Orkaitę įkaitinti iki 180 C.  Standartinę orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi.
 Kiaušinių baltymus plakti iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, pridėti trynius, išmaišyti ir įberti persijotus miltus su krakmolu, labai atsargiai išmaišyti.
 Kepti apie 12-15 min.
 Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti vienodom juostom, man išėjo 5 po 7 cm.
Kremui:
 
500 gr. maskarpone sūrio
 
190 gr. sutirštinto kondensuoto pieno
 
150 gr. sviesto
 
citrina
 
vanilinis cukrus
 
2 bananai
 
2 saujelės braškių
 
Sviestą išplakti su kond. pienu, palaipsniui sudėti maskarpone, vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti pusės citrinos sulčių.
Ant juostos tepti kremo ir išdėlioti smulkintom braškėm (pjaustyti lygiais, vienodais, nestorais gabalėliais, kad lengviau susisuktu biskvitai).
Sekančia juostą ištepus kremu apdėlioti bananais ir apšlakstyti likusios citrinos puselės sultimis, kad nejuoduotų. Taip sutepti visas biskvito juostas.
Palengva  vieną juostą susukti į rolą, ją padėti ant serviravimo padėklo ir tuomet prie pabaigos prijungti sekančios  juostos pradžią ir sukti ratu vis paspaudžiant.
 
Susukus viršų apdėlioti likusiais bananais, taip ištiesinsime torto viršų  (jei pas ką gausis nelygus kaip pas mane :) ir aptepti likusiu kremu šonus ir viršų. Tortą pastatyti 6 val. ar nakčiai į šaldytuvą.
 
 
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Jogurtinis - persikinis pyragas


18*24 cm. kepimo formai reikės:

 Biskvitas:

 2 maži kiaušiniai

 70 gr. cukraus

 80 gr. miltų

 0.5 a.š. kepimo miltelių

 1 v.š. pieno

 1 v.š. aliejaus
 
Kremas:

 350 ml. indelio konservuotų persikų

 400 ml. persikų jogurto

 250 ml. plakamosios grietinėlės (35%)

 50 gr. cukraus

 30 gr. želatinos

Želė sluoksnis:
 
 Pakelio persikų želė

 Persikų puselių papuošimui

Kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Įmaišome gerai persijotus miltus ir kepimo miltelius ir maišome, kol neliks miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C. orkaitėje apie 12- 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus susmulkiname, supilame į jogurtą ir permaišome. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilame kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)

Želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml. vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis ar kubeliais supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį).

 Skanaus!

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
 

2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Bulvių plokštainis su cukinija

Purus, minkštas bulvių plokštainis (kugelis).
Reikės:
Bulvių
Cukinijos
2 kiaušinių
Kelių šaukštų grietinės
Druskos

Bulves smulkiai sutarkuoti, stambiai sutarkuoti cukiniją (be žievelės), įmušti kiaušinius, įdėti druskos, įdėti kelis šaukštus grietinės. Viską sumaišyti. Kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus. ;))

Firminis obuolių pyragas

Obuolių pyragas, kuris tapo mano firminiu, mėgstamiausias obuolių pyrago receptukas. :))


Saldžiarūgščiai obuoliai  3
 Kiaušiniai  4
 Cukrus 150 g
 Sviestas 100 g
 Kvietiniai miltai 170 g
 Kokosų drožlės 50 g
 Cukraus pudra 2 arbat. šaukšt.

1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol ištirps cukrus ir masė pasidarys švelni.
2. Išlydykite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite.
3. Tada nuolat maišydami berkite miltus ir galiausiai - kokosų drožles.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
5. Obuolius nulupkite ir stambiai supjaustykite.
6. Apvalią kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, sudėkite obuolius, užpilkite juos tešla ir statykite į įkaitintą orkaitę.
7. Pyragą kepkite, kol gražiai apskrus. Ar iškepęs, patikrinkite su pagaliuku – smeikite medinį pagaliuką į pyrago vidurį ir pasukiokite. Jei pagaliukas apsivels šlapia tešla, reiškia, kad pyragą dar reikia kepti.
8. Kai pyragas iškeps, iškelkite jį iš formos ir apibarstykite cukraus pudra.

Recepto šaltinis: Iki receptai

2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Pyragas su varške ir persikais


Pagrindui:
400 g miltų;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideli kiaušinių tryniai;
2 š. grietinės;
4 š. kakavos miltelių;
žiupsnelis druskos;

Įdarui:
1 skardinė konservuotų persikų puselių;
500 g varškės;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietinės;
keli lašai vanilės esencijos ar vanilinio cukraus pakelis.

1.Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti.
2.Įtarkuoti šaltą sviestą ir peiliu kapoti, kol neliks sausų miltų.
3.Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
5.Įdarui skirtus produktus (išskyrus persikus), sumaišyti iki vientisos masės.
6.Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant ir aukštus kraštus, įpilti truputį varškės masės, sudėti persikus ir užpilti likusia varške.
7.Užtarkuoti tešla.
8.Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
6.Atšaldyti.

Recepto šaltinis: Forelles receptai

Slyvų pyragas


(25 cm skersmens forma)

 Reikės:

 3 kiaušinių

 pusės stiklinės cukraus

 pusės stiklinės miltų

 10 slyvų

 sviesto formai patepti

 Gaminimas:

1.Slyvas pjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.Trynius atskirti nuo baltymo.
3.Į dubenį su tryniais berti cukrų ir išsukti iki baltumo.
4.Suberti miltus ir išmaišyti.
5.Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir per tris kartus įmaišyti į trynių masę.
6.Forma gerai ištepti sviestu ir į ja krėsti tešlą.
7.Ant viršaus išdėlioti slyvų puseles.
8.Kepti iki 180°įkaitintoje orkaitėje kol įsmeigtas medinis pagaliukas nesivels tešla.
 
Recepto šaltinis: Sviesto lydimai

Sviestiniai sausainiai



Dviems orkaitės skardoms užpildyti reikės:

 175 gr. margarino ar sviesto

 100 gr. cukraus pudros

 žiupsnelis druskos

 keli vanilės lašai

 265 gr. Miltų

1.Sviestą ar margariną išsukti su cukraus pudra, druska bei vanilės ekstraktu iki purios masės.
2. Po truputį supilam persijotus miltus.
3.Suminkome masę, užpildome švirkštą ir tiesiai į skardą formuojame sausainius.
4.Kepame 180°C orkaitėje apie 10 min. po to išimame, įdedame į viduriuką džemo ir vėl kepame apie 5 min. kol gražiai pagels.

 Atvėsiname ant grotelių.

 Skanaus!!!
 
P.S. Aš naudojau specialų švirkštą, skirtą formuoti sausainiams.
 
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas
 

Makaronų ir varškės apkepas


Reikės:

Vermišeliai (pusę pakelio, kuo smulkesnių)

2 pakeliai varškės (po 200 g)

3 kiaušiniai

2 šaukštai cukraus

Žiupsnelis druskos

Liesos grietinės 150 g

 1. Vermišelius išvirkite.

2. Varškę su kiaušiniais ir grietine sutrinkite, įdėkite cukraus, druskos.

3.Makaronus sudėkite į varškės masę. Gerai suamišykite.

4. Supilkite į kepimo indą.

5. Ant viršaus padarykite traškią plutelę: viršų pabarstykite džiuvėsėliais ir šaukštu cukraus. Uždėkite keletą sviesto juostelių.

6. Dėkite į 180° įkaitintą orkaitę 45 min – 1 h. Kol viršus gražiai apskrus.


Šaltinis: Beatos virtuvė (pirmas sezonas)

2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Ciabatta


Raugui:

1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių

150 ml vandens

3 valgomus šaukštus šilto pieno

1/4 arbatinio šaukštelio medaus

150 g (arba 250ml) I rūšies kvietinių miltų

 

Tešlai:

1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių

250 ml vandens

1/2 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

350 g (arba 650 ml) I rūšies kvietinių miltų

1,5 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminame raugą. Sumaišom vandenį, pieną ir mieles. Paliekame 5 min., tada sudedame medų ir gerai išmaišome, kol ištirps. Įmaišome miltus. Tešla gaunasi minkšta.
 
Raugą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kilti 12 valandų.
 
Laikas daryti tešlą. Suberiam mieles į vandenį ir paliekam 5 minutes. Išmaišom ir supilame į raugą, ten pat supilti ir aliejų, viską gerai išmaišyti. Toliau įmaišyti išsijotus miltus ir druską. Gaunasi šlapia lipni tešla. Greitai maišom mediniu šaukštu kokias 5 minutes, kol tešla atšoks nuo indo sienelių.
Uždengiam tešlą rankšluosčiu ir paliekam 3 val. kol pakils tiek, kad tūris padvigubės ir matysis burbuliukai.
 
Tešlos maigyti negalima, viską daryti labai atsargiai. Pasiruošti iš anksto dvi skardas pabarstytas gausiai miltais. Tešlą atsargiai padalinti su kokia nors mentele. Vieną dalį iškrapštom ant skardos. Su miltuotais pirštukais atsargiai liečiant tešlą padarome pailgą kepaliuką. Ta patį darom su likusia tešla. Paliekam neuždengtus 20 min. pailsėti prieš kepimą.
 
Kepam orkaitėje įkaitintoje iki 220 laipsnių apie 30 min., kol pakils ir pagels. Kad iškepė galime patikrinti pastuksenę į kepaliuko apačią, skambės lyg tuščias.

Šaltinis: Tinginiai irgi verda
 
 
 
 
 
 

 

Nekeptas sūrio tortas

Lengvas, be galo paprastas tortukas. :))


18 cm apvaliai formai reikės:

12 - 14 pailgų biskvitinių sausainių
1 šaukštas baltojo vyno
1 šaukštas apelsinų sulčių apšlakstyti

Sūrio masei:

300 g kreminio sūrio (aš naudojau "Philadelphia")
100 g riebios grietinės
200 g sutirštinto saldinto pieno
15 g želatinos
100 ml apelsinų sulčių

Vyšnioms:
400 g šaldytų vyšnių
100 ml baltojo pusiau sauso vyno
2 šaukštai cukraus
10 g želatinos

1. Formoje sudėliokite sausainius taip, kad vienas užeitų ant kito.
2. Apšlakstykite vyno ir sulčių mišiniu ir įdėkite į šaldytuvą.
3. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir 100 ml apelsinų sulčių.
4. Sūrelį sumaišykite su grietine ir sutirštintu pienu.
5. Išbrinktą želatiną ištirpdykite ir supilkite į sūrelio masę. Išmaišykite ir labai greitai sukrėskite ant sausainių pagrindo. Išlyginkite viršų ir įdėkite į šaldytuvą.
5. Želatiną išbrinkykite vyne.
6. Vyšnias užpilkite cukrumi, įpilkite 50 ml vandens ir virkite 4 - 5 min. nuo užvirimo.
7. Nukaiskite ir sudėkite ištirpdytą želatiną. Viską gerai išmaišykite.
8. Atvėsinkite. Atvėsusias vyšnias pilkite ant sūrio pyrago. Palikite sustingti.

Skanaus!

Šaltinis: žurnalas "Ji".