10čiai čeburėkų reikės:
Tešlai reikės:
250ml.vandens
20 g.saulėgrąžų aliejaus
10 g.druskos
kiaušinis
80 g.miltų - plikiniui
15 ml degtinės
480 g.miltų 550D
Įdarui reikės:
300gr, rieb.kiaulienos
200gr.jautienos
250gr.svogūnų
10gr.česnako
150gr.kefyro
druskos, pipirų,
mairūno
- Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).
- Įdėti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą valandai.
- Išėmus perminkyti, imti po gabalėlį ir plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
- Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų.Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!!!
Recepto šaltinis: Srovės