2015 m. sausio 2 d., penktadienis

Maskarponės tortas su citrininiu kremu

Torčiukas vienas iš gaivesnių, priklauso nuo to kiek cukraus dėsote į citrininį kremą, jei norite rūgštesnio galite dėti mažiau.. :)) Tačiau šis tikrai bus kepamas!:))
24 cm skersmens tortui reikės (gaunasi ~2,2 kg):
Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
2 šaukštai vandens
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
200 g miltų
Maskarponės kremui:
400 ml grietinėlės (~36 % riebumo)
500 g maskarponės
6 v. š. cukraus pudros
1 1/2 v. š. (20 g) želatinos
Citrininiam kremui (lemon curd):
3 kiaušiniai
2 didelės citrinos
120 g sviesto
~ 250 g cukraus
žiupsnelis druskos

Sulaistymui juoda arbata su citrinos sultimis

Biskvitas.
1.      Išplakti standžiai baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po viena trynį, po kiekvieno vis paplakant.
2.      Miltus persijoti su kepimo milteliais. Supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti.
3.      Orkaitę įkaitinti 180 C.Į 26 cm. kepimo skardą tiesti tik ant dugno kepimo popierių ( kraštų negalima nei sutepti riebalais, nei palikti kepimo popieriaus) ir supilti tešlą. Kepti 30 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti.
Maskarponės kremas:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad išbrinktų. 20 g želatinos užpilkite 60 ml vandens.
2. Išplakite grietinėlę. Kai ji ims standėti, supilkite cukraus pudrą ir baikite plakti iki standumo. Maskarponę lengvai išplakite šluotele, sudėkite į grietinėlę ir elektriniu plaktuvu, mažiausiu greičiu išmaišykite iki vientisos masės.
3. Želatiną ištirpdykite garų vonelėje, svarbu jos neužvirti. Lėtai plakant, nedidele srovėle supilkite želatiną į kremą.
Citrininis kremas:
1.  Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti lengvai išplaktus kiaušinius, cukrų, išspaustas sultis, žieveles, druską ir viską lengvai išplakti.
2.  Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps (garų vonelėje). Tuomet supilti į sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masė sutirštės. Masė turi tapti tokio tirštumo kaip grietinės.Kaitinti apie 12 – 15 minučių.
3.  Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja.
4.  Laikyti šaldytuve.
Surinkimas:
1. Biskvitą horizontaliai perpjaukite į 3 dalis. Dėkite pirmą lakštą į torto formą, sulaistykite arbata su citrinos sultimis, užtepkite pusę turimo citrinio kremo, dėkite maskarponės kremo ir paskirstykite tolygiai po pagrindą. Tuomet dėkite kitą biskvito lakštą, sulaistykite, užtepkite likusį citrininį kremą, maskarponės kremo ir dėkite paskutinį biskvito lakštą. Palikite šiek tiek kremo puošybai.
2. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti. Sustingusį išimkite iš formos, aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus.
Šaltinis: Skanios dienos ir Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą