2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Citrininis kremas (lemon curd)

Naudojamas tortų pertepimams, ant ledų, varškės ar skrebučio. :))
~0,5 l citrininio kremo:
3 kiaušiniai,
2 didelės citrinos,
120 g sviesto,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos.

1.  Smulkiai nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis. Į vieną dubenį sudėti paplaktus kiaušinius, cukrų, išspaustas sultis, žievelės, druską ir viską lengvai išplakti.
2.  Užkaisti puode vandens, ant jo uždėti dubenėlį su sviestu ir kaitinti kol ištirps. Tuomet supilti į sviestą išmaišytą citrinų ir kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti kol masė sutirštės. Virti 12-15 minučių, tačiau masė neturi užvirti ir turi tapti tokio tirštumo kaip grietinės.
3.  Nuimti dubenėlį nuo puodo ir masę supilti į stiklainėlį. Palaukti kol atvės, tuomet kremas sutirštėja.

4.  Laikyti šaldytuve.

Šaltinis: Skanios dienos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą