2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Firminiai Eglės kibinai

Superiniai kibinai, na gal ir ne tie tikrieji, juk čia mielės dedasi ir sviesto visai mažai tik 100 g, bet skoniu, tai skaniausi kokius esu valgiusi, gaunasi trapi, bet ne kieta tešla ir įdaras ne sausas.. :)) Dariau pirmą kartą, todėl nesigavo gražiai jų suformuoti, bet skoniui nepakenkė. :)) Kaip lipdyti labai gražiai parodyta šiame video.
~27 kibinams reikės:
Tešlai:
0,5 kg. miltų
0,5 mažo pakelio sausų mielių (5 g)
250 ml. grietinės
3 kiaušinių trynių
0,25 stiklinės kefyro
100 g kambario temperatūros sviesto
druska
Įdarui:
~ 800 g. mėsos (šį kartą ruošiau su kalakutiena, esu bandžiusi su vištiena, kiauliena - taip pat būdavo skanu, bet su kalakutiena tiesiog nuostabu)
1 svogūnų galvos
truputį sviesto (apie 100 g)
druska
pipirai

Įdaras.
Pirmiausia pasiruošiu įdarą. Mėsa sumalama (arba iš karto perkamas faršas).
Smulkiai supjaustomas svogūnas, dedamas į mėsa, taip pat truputį druskos, pipirų ir įdaras paruoštas. (Sviesto prireiks vėliau).
Tešla.
1.      Sviestą išsukite su kiaušinių tryniais.
2.      Po to sudėkite grietinę, paplakite. Supilkite kefyrą ir išplaikite iki vientisos masės.
3.      Miltus, mieles ir druską sumaišykite.
4.      Po tuputį berkite miltus į šlapią masę, maišykite, vėliau pradėkite minkyti, tačiau miltų nepadauginkite, tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti ir per kieta.
Kibinų formavimas.

Tešlą plonai iškočiokite, apvalaus daikto pagalba (naudojau 12 cm skersmens puodelį), išspauskite apskritimus. Dėkite mėsos ir mažą gabalėlį sviesto. Formuokite kibinus ir aptepkite juos plaktais kiaušinio baltymais. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Recepto šaltinis: Tavovaikas.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą