20 cm skersmens formai reikės (gaunasi ~2,1 kg):
Biskvitas
250 g miltų
4 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
180 g Rududu
225 g grietinės
190 g cukraus
Kavos sirupas
100 ml stiprios kavos
50 g cukraus (mažinčiau iki 1-2 a.š.)
Karamelinis pertepimas
500 g maskarponės sūrio
200 g Rududu
75 g kondensuoto pieno
2 v.š. brendžio
Šokoladinis pertepimas
100 g juodojo šokolado
50 ml pieno
Biskvitas.
Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi ,dedame kambario
temperatūros Rududu ir išplakame ,kad neliktų gumuliukų.Pilame grietinę
,maišome ir sijojame miltus. Tešlą padaliname
į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į
180°C įkaitintą orkaitę .Kepame 15-20. Iškepus pirmą
biskvitą ,padedame atvėsti ir patį padarome su likusia tešla.Atvėsusius biskvitus
perpjauname ,turi gautis 4 - 5 biskvitai.
Kavos sirupas.
Padarykite 100 ml stiprios kavos.
Perkoškite kavą ir supilkite į ją. cukrų. Pakaitinkite viską apie
10 min. ant silpnos ugnies. (Man sirupas per saldu, todėl tiesiog užplikau kavą
su šaukšteliu cukraus ir į ją įpilu brendžio).
Karamelinis
pertepimas.
Gerai išsukite Rududu. Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską išsukite.
Sukrėskite maskarponės sūrį ir viską išmaišykite iki vienalytės masės.
Šokoladinis
pertepimas.
Juodąjį šokoladą ir pieną kartu ištirpinkite karšto vandens
vonelėje ir gerai išsukite.
Torto surinkimas:
1.
Apatinį biskvito sluoksnį sulaistykite kava, kraukite 2-3 šaukštus
karamelinio pertepimo ir paskirstykite jį tolygiai.
2. Dėkite
antrą sluoksnį biskvito, sulaistykite kava, pilkite pusė šokoladinio pertepimo,
išlyginkite. Tuomet kraukite dar apie 2 šaukštus karamelinio pertepimo.
3. Dėkite
trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistykite kava ir pertepkite karameliniu
pertepimu.
4. Ant
viršaus dėkite ketvirtąjį sluoksnį, vėl sulaistykite kava, supilkite likusį
šokoladinį pertepimą ir ant jo tepkite karamelinio pertepimo.
5. Ant
viršaus dėkite paskutinį biskvito sluoksnį, sulaistykite kava.
6.
Leiskite tortui susistovėti bent pusdienį, o dar geriau per naktį
ir aptepkite likusiu kremu.
recepto šaltinis: Du mėnuliai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą