Bandelės skoniu primena picą :) Iškeptas laikykite sandarioje dėžutėje šaldytuve, taip jos šviežios išlieka kelias dienas.
Reikės:
15 g šlapių mielių
0,5 st. cukraus
250 ml šilto pieno
0,5 st. aliejaus
1 kiaušinis + 1 kiaušinis bandelių aptepimui
žiupsnelis druskos
apie 0,5 kg miltų
1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
2. Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
3. Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.
Bandelių formavimas:
Ant lentelės paberti miltų, iš tešlos kočioti
apskritimą, ant jo dėti dešrelę, sulenkti tešlos gabalėlį per pusę, kraštus
užlenkti, gerai užspausti. Dešrelę supjaustyti į 8 – 9 vienodus ritinėlius, tik
neperpjauti visiškai, nes iširs.
Bandeles paliekame dar 15 min. Po to patepame plaktu
kiaušiniu, pomidorų padažu, pabarstome picos prieskoniais ir užberiame tarkuotu
sūriu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 20 min., kol gražiai
paruduoja.
1.
2.
3.
4.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą