2016 m. vasario 9 d., antradienis

Lietiniai blynai pagal Beatą

Puikūs, ploni, elastingi blyneliai.. :))
10-12 blynų reikės:
2 kiaušinių
2 nubrauktų šaukštų cukraus
2 šaukštų aliejaus
4 šaukštų pieno
200 g persijotų miltų
400 ml šalto vandens
Žiupsnelio druskos
1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite.
2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą.
3. Dabar jau pilkite 400 ml šalto vandens (pirmiausia pilkite 320 ar 350 ml, nes skirtingi miltai skirtingai imlūs drėgmei, o dar geriau blynų tešlai leisti pastovėti pusvalandį, kad miltai gerai išbrinktų, tuomet tešla tirštesnė ir galima daugiau vandens įpilti).
4. Pamaišykite pamaišykite, pasidarykite tinkamo tirštumo, bet ne per skystus. Ir viskas – kepkite.
Jei blynai prikepa patepkite popieriniu rankšluosčiu sudrėkintu aliejumi.

Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą