Pyragui vėstant atsiranda gintaro splavos lašeliai, svarbiausia išlaukti, geriausia vėsinti praviroje prkaitėje ir po to perkelti vėsti kambario tem[eratūroje.. Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio. :)) Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai galutinai neištirptų.
24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):
Pagrindas :
1 stiklinė
miltų
1 šaukštelis
kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai
cukraus
1 kiaušinis
Įdaras:
500 g varškės
0,5 stiklinės
cukraus
3 kiaušinių
tryniai
1 šaukštas
manų kruopų
100 g
grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai
cukraus pudros
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir
sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite
tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
Įdaras:
Mikserio pagalba visus ingredientus sumaišome į
vientisą masę.
21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo
popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo
formą.
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti
kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių uogienę.
Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30
minučių.
Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus
pudra.
Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir
kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!
Šaltinis: Skanu, gražu ir su meile...Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą