2016 m. vasario 20 d., šeštadienis

Varškės pyragas ''Angelo ašaros''

Pyragui vėstant atsiranda gintaro splavos lašeliai, svarbiausia išlaukti, geriausia vėsinti praviroje prkaitėje ir po to perkelti vėsti kambario tem[eratūroje.. Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio. :)) Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai galutinai neištirptų. 
24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):
Pagrindas :
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis 
Įdaras:
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį
Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.
Įdaras:
Mikserio pagalba visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.
21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių  uogienę.
Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos. 


Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą