Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 1,5 l granolos:
Paruošimui Jums
reikės:
300 g avižinių dribsnių
(maišiau su keturių grūdų dribsniais, galite ir vien juos dėti)
1 v. š. malto
cinamono
1 sauja džiovintų
spanguolių
1 sauja migdolų
arba migdolų riekelių (turėjau abiejų, tad dėjau abu)
1 sauja lazdyno
riešutų
1 sauja
graikiškų riešutų
100 g kokoso
drožlių
sauja linų sėmenų
sauja saulėgrąžų
sauja sezamo
sėklų
100 g sviesto
4 valg. šaukštas
medaus (aš mėgstu saldesnius)
1.
Giliam inde sumaišykite
visus sausus produktus.
2.
Ištirpinkite
sviestą su medumi, pagardinkite cinamonu.
3.
Viską gerai
išmaišykite ir plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje, išteistoje kepimo
popieriumi.
4.
Kepkite iki 160°C
įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių ir karts nuo karto pamaišykite, viskas
turi gražiai pagelsti ir karamelizuotis. Atvėsusią sudėkite į sandarų indelį ar
maišelį. Šviežia išlieka apie mėnesį.
Šaltinis: Delimano chefs ir Beatos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą