Super torčiukas, kremas gaivus, o biskvitas toks meduolinis, bet kad iš duonos nė nepasakysi :)
20 cm skersmens tortui reikės:
Biskvitui:
375 g ruginės
duonos (naudojau “Agotos”), iš jų 200 g biskvitui ir likusieji papuošimui
100 g skrudintų
lazdyno riešutų
5 kiaušiniai
250 g cukraus
50 g lydyto
sviesto
1 a.š. meduolių prieskonių
Kremui:
250 g natūralaus
jogurto
250 g grietinės
1 apelsino
žievelės (vietoj apelsino naudojau citrinos)
0,5 citrinos
sulčių
100 g cukraus
pudros
1 v.š. želatinos
(išbrinkintos 50 ml šalto vandens)
Karamelizuotiems duonos trupiniams reikės:
175 g duonos
trupinių
30 g sviesto
3 šaukštai
farino cukraus
Biskvitas:
Duoną smulkintuvo pagalba sumalkite iki trupinių.
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų. Supilkite išlydytą sviestą,
išmaišykite. Į duonos trupinius įdėkite meduolių prieskonių. Riešutus
susmulkinkite ir suberkite į trupinius. Duonos trupinius suberkite į kiaušinių
masę. Tešlą padalinkite pusę, į 21 cm skersmens kepimo forma sir kepkite iki
180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kremas:
Grietinę sumaišykite su jogurtu. Įtarkuokite
apelsino žievelę, įspauskite citrinos sultis ir sudėkite cukraus pudrą ir
išmaišykite. Želatiną išbrinkinkite 50 ml šalto vandens ir po to ją
ištirpinkite ir supilkite į kremą. Kremui leiskite pastovėti kambario
temperatūroje, kad sutvirtėtų, tuomet jau galite pertepti biskvitus.
Karamelizuoti duonos trupiniai:
Į ištirpusį sviestą berkite trupinius, cukrų ir
leiskite jiems truputį paskrusti, kol cukrus ištirps, keletai minučių. Tuomet
dėkite juos į skardą, paskirstykite plonu sluoksniu. Kepkite iki 150°
įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius, apie 10 minučių.
Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite išilgai, ir kiekvieną
sutepkite kremu, viršų apibarstykite karamelizuotais trupiniais.
Šaltinis: Beatos virtuvė
pats skaniausias tortas pasaulyjeeeeeeeeeee
AtsakytiPanaikinti