2016 m. kovo 29 d., antradienis

Spalvota duona

Pavasariška duona, svarbiausia natūrali, jokių pridėtinių dažų. :))
Reikės:
300 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
Geras žiupsnis druskos
600 g miltų (man užteko ~500 g)
30 g alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų špinatų (tinka ir švieži)
50 g pomidorų pastos
1.      Atidėkite 100 g miltų.
2.      Mieles ir paprastą cukrų ištirpinkite šiltame piene, iš bendro kiekio įberkite 2 šaukštus miltų ir palaikykite 10-15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos.
3.      Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla turi būti minkšta. Padalykite tešlą į 3 dalis, viena turi būti šiek tiek didesnė. Į mažesnę dalį įmaišykite pomidorų pastos ir dar 50 g miltų.
4.      Špinatus pakaitinkite su trupučiu vandens, po to sutrinkite trintuvu. Juos į maišykite į kitą (mažesnę) tešlos dalį. Įberkite likusius miltus ir suminkykite.
5.      Palikite kilti maždaug 40 minučių. Suformuokite 3 volelius ir supinkite juos kaip kasą.
6.      Keksinę formą (11x30) išklokite kepimo popieriumi ir įdėkite į ją kasą.
7.      Kepkite maždaug 40 minučių, 170°C orkaitėje.

Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą