300 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
1 v.š. cukraus
Geras žiupsnis druskos
600 g miltų (man užteko ~500 g)
30 g alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų špinatų (tinka ir švieži)
50 g pomidorų pastos
1.
Atidėkite 100 g miltų.
2. Mieles ir paprastą cukrų ištirpinkite šiltame piene, iš
bendro kiekio įberkite 2 šaukštus miltų ir palaikykite 10-15 minučių, kol
paviršiuje susidarys putos.
3. Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą.
Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite aliejų ir dar truputį paminkykite. Tešla
turi būti minkšta. Padalykite tešlą į 3 dalis, viena turi būti šiek tiek
didesnė. Į mažesnę dalį įmaišykite pomidorų pastos ir dar 50 g miltų.
4. Špinatus pakaitinkite su trupučiu vandens, po to
sutrinkite trintuvu. Juos į maišykite į kitą (mažesnę) tešlos dalį. Įberkite
likusius miltus ir suminkykite.
5. Palikite kilti maždaug 40 minučių. Suformuokite 3
volelius ir supinkite juos kaip kasą.
6. Keksinę formą (11x30) išklokite kepimo popieriumi ir
įdėkite į ją kasą.
7. Kepkite maždaug 40 minučių, 170°C orkaitėje.
Šaltinis: Žurnalas „Verdu ir
kepu“, žiema-pavasaris, Nr. 2
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą