Ingredientai
Mėsai
Apie 1.5 - 2 kg
kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštai
alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai
maltos rūkytos paprikos
Kelios skiltelės
česnakų
Druskos, pipirų
pagal skonį
Kopūstų ir morkų salotoms
1/2 vidutinio
kopūsto, pjaustyto
2 morkos,
tarkuotos
1 šaukštelis
druskos
1 šaukštelis
cukraus
1 šaukštas balto
vyno acto (naudojau obuolių actą)
5 šaukštai
majonezo
1 šaukštas (arba
pagal skonį) krienų (nedėjau)
Saujelė
smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Marinuotų agurkų
BBQ padažo
Mėsainių bandelių
1.
Orkaitę
įkaitinkite iki 160 laipsnių.
2.
Prieskonius,
česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Mėsą ištrinkite prieskonių mišiniu
(geriausia iš vakaro).
3.
Labai gerai
įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai
apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
4.
Mėsą dėkite į
skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį
vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
5.
Kepkite apie
3-3,5 valandos arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais.
6.
Kai mėsa iškeps,
šakute mėsą 'susmulkinkite'.
7.
Pasiruoškite
salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite.
Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.Padažą
įmaišykite į daržoves.
8.
Susmulkintą mėsą
sumaišykite su BBQ padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
9.
Mėsainių
bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
10. Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos
BBQ mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.
Šaltinis: Baking Secrets
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą