2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Mėsainiai su BBQ ilgai kepta kiauliena

Mėsainiams naudojau bandeles kepiau pagal šį receptą, tik šį kart vandenį pakeičiau peinu, ir taip ir taip gaunasi labai skanios, purios ir minkštos, įdėjus sandariai į maišelį tokios pat išlieka ir kitą dieną :) O mėsytė gaunasi tobula, galima ją ir vieną su salotomis valgyti, rekomenduoju išbandyti, nors ir atrodo ilgas procesas, bet verta pasistengti.. :))
Ingredientai
Mėsai
Apie 1.5 - 2 kg kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
Kelios skiltelės česnakų
Druskos, pipirų pagal skonį
Kopūstų ir morkų salotoms
1/2 vidutinio kopūsto, pjaustyto
2 morkos, tarkuotos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas balto vyno acto (naudojau obuolių actą)
5 šaukštai majonezo
1 šaukštas (arba pagal skonį) krienų (nedėjau)
Saujelė smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Marinuotų agurkų
BBQ padažo
Mėsainių bandelių

1.      Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
2.      Prieskonius, česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Mėsą ištrinkite prieskonių mišiniu (geriausia iš vakaro).
3.      Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
4.      Mėsą dėkite į skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
5.      Kepkite apie 3-3,5 valandos arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais.
6.      Kai mėsa iškeps, šakute mėsą 'susmulkinkite'.
7.      Pasiruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite. Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite ar nieko netrūksta.Padažą įmaišykite į daržoves.
8.      Susmulkintą mėsą sumaišykite su BBQ padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
9.      Mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
10.  Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos BBQ mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.

   Šaltinis: Baking Secrets 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą