24 cm kepimo formai reikės:
Biskvitui:
230 g
cukraus
1 arb.š.
vanilinio cukraus
65 g
aliejaus
230 g
miltų
20 g
kepimo miltelių
5
kiaušiniai
Rafaelo kremas :
1 indelis
saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml.
grietinėlės
2 pak.
grietinėlės standiklio
Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml.
trintų juodų serbentų su cukrumi
Biskvitų
sulaistymui:
200 g. virinto
vandens
2 šaukštai
cukraus
1 citrinos
sultys
Biskvitui:
1. Kiaušinius
išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5
minutes).
2. Toliau
plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3. Sudėti
miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link
viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4. Gautą
masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą
kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35
minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Kremui:
1.
Kambario
temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.
2.
Su standikliu
išplakame grietinėlę ir lengvai
maišydami sujungiame abi mases.
Torto surinkimas :
1.
Imame biskvitą
sulaistome sirupu, tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų
sluoksniai dedame kremą.
2.
Tą patį padarome
ir su antru sluoksniu. Likusį kremą panaudojame viršui.
Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Skanu, gražu ir su meile...Rita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą