Mano puodelis atitinka 300 ml
Tešlai reikės:
4 puodelių miltų (pasverti arba
parasyt savo puodelio ml)
2 a.š. maltų
linų sėmenų
2 ¼ a.š. sausų
mielių
2 ½ a.š. cukraus
1 a.š. druskos
¼ puodelio
aliejaus
1 a.š. acto
1 ¼ puodelio
šilto vandens
Įdarui:
75 g minkšto
sviesto
½ puodelio
cukraus
2 a.š. cinamono
Perlinio cukraus apibarstymui
(nebūtina)
1. Pasiruoškite
26 cm skersmens kepimo formą. Formą padenkite
kepimo popieriumi ir šonus gerai ištepkite sviestu.
2. Mieles
užpilkite šiltu vandeniu, įberkite cukraus ir palikite suputoti. Toliau dėkite
visu likusius ingridientus ir suminkykite į vientisą masę.
3. Palikite
tešlą kilti apie 30 min – 1 h.
4. Tešlą plonai iškočiokite, padarykite stačiakampio formos.
5. Tešlą ištepkite sviestu, tada apibarstykite cinamonu, sumaišytu su
cukrumi.
7. Pynę
įdėkite į kepimo formą ir pakildinkite dar 20-40 min.
8. Kepkite
iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, pirmas 10 minučių, po
to sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 30-40
min.
Skanaus!
Recepto šaltinis: My Diverse Kitchen
Labas! Turiu didelį patarimą, užtikau tinklaraštį netyčia, bet pasigedau kokios nors įžangos, apibūdinimo prie patiekalų, kurie paskatintų gaminti. Koks skonis, ką pagerinti, su kuo tiktų ir pan. Be to priešistorę visada smagu paskaityti :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už patarimą:)) Mano blog'e skonį apibūdina nuotraukos, nes pati nusprendžiu gaminti vieną ar kitą patiekalą pagal nuotrauką, tad manu jos ir suteikia to iškalbungumo:) Nes pati nemėgstu rašyti ir skaityti įžangų:)
Panaikinti