2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Trapūs varškės sausainiai

Man gavosi ~80 sausainių.. ;)) Pagaminami taip pat greitai kaip ir dingsta nuo stalo.. :D
Reikia:
250 g varškės
200 g minkšto sviesto
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

cukraus pabarstymui
1.      Minkštą sviestą išsukame su varške.
2.      Beriame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą.
3.      Apvyniojame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 1 val.
4.      Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą.
5.      Tuomet imame stiklinę ir išspaudžiame apskritimus. Manoji buvo standartinė 8-9 cm skersmens.
6.      Į lėkšte įsipilame cukraus (kokius 3-4 v.š.) ir vieną apskritimo pusę dedame į cukrų, paspaudžiame, kad visa juo pasidengtų. Tuomet perlenkiame per pusę, tada dar per puse ir dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
7.      Sausainius kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai pagelsta.

Šaltinis: Skanėstai

2 komentarai: