2015 m. gruodžio 5 d., šeštadienis

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Jau seniai gaminu šį torčiuką, tik recepto vis neįkeldavau. :) Daug darbo, pastangų nereikalajantis desertas, o skonis nustebina :)) Tikrai labai skanus torčiukas! :)) "Snickers" šokoladėlius galite pakeisti ir "Mars" ar "Twix". :))


250 g  kakavinių sausainių (Selga)        
20 g želatinos
150 g sviesto
60 ml vandens                   
375 g varškės (galima naudoti kreminę, jei naudosite paprastą būtina gerai sutrinti blenderiu)
1 a.š. vanilinio cukraus
140 g cukraus                   
3 „Snickers" šokolado batonėliai
300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
Juodojo šokolado drožlių   (papuošimui)

1. Išlydykite sviestą.
2. Sausainius sumalkite elektriniu trintuvu. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu.
3. Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite į ją sausainių masę ir šaukštu išlyginkite paviršių.
4. Formą uždenkite maistine plėvele ir statykite 1 valandai į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
5. Želatiną užpilkite drungnu vandeniu, pamaišykite ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.
6. Varškę kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gerai sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7. Varškės masę sumaišykite su išbrinkinta želatina.
8. Pasmulkinkite „Snickers“ saldainius, išplakite grietinėlę ir viską paeiliui įmaišykite į varškės masę.
9. Varškės masę sukrėskite ant paruošto pagrindo, apibarstykite šokolado drožlėmis, uždenkite maistine plėvele ir statykite 4-6 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.


Skanaus!

Šaltinis: Iki receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą