2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Naminė granola

Namuose gaminta granola man daug gardesnė už esačią parduotuvėjė, patys galite išsirinkti mėgtamus ingridientus, o ir gamintis namie ją gaunasi pigiau. :) Labai saknu patiekti su natūraliu jogurtu ir šaukšteliu mėgstamos uogienės ar vaisių.. :)) Tobuli pusryčiai!
Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 1,5 l granolos:
Paruošimui Jums reikės:
300 g avižinių dribsnių (maišiau su keturių grūdų dribsniais, galite ir vien juos dėti)
1 v. š. malto cinamono
1 sauja džiovintų spanguolių
1 sauja migdolų arba migdolų riekelių (turėjau abiejų, tad dėjau abu)
1 sauja lazdyno riešutų
1 sauja graikiškų riešutų
100 g kokoso drožlių
sauja linų sėmenų
sauja saulėgrąžų
sauja sezamo sėklų
100 g sviesto
4 valg. šaukštas medaus (aš mėgstu saldesnius)
1.      Giliam inde sumaišykite visus sausus produktus.
2.      Ištirpinkite sviestą su medumi, pagardinkite cinamonu.
3.      Viską gerai išmaišykite ir plonu sluoksniu paskleiskite kepimo skardoje, išteistoje kepimo popieriumi.
4.      Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių ir karts nuo karto pamaišykite, viskas turi gražiai pagelsti ir karamelizuotis. Atvėsusią sudėkite į sandarų indelį ar maišelį. Šviežia išlieka apie mėnesį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą