2016 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Pyragėliai varške ir pomidorais

Puikūs užkandžiai savaitgalio popietei ar vakarienei :)) o ir prasidedančiam pikinikų sezonui puikiai tiks ;)
Pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau 6 lapelius)
180 g liesos varškės
1 kiaušinio
4 šaukštų grietinėlės
2 pomidorų
2-3 laiškinių svogūnai
2 šaukštelių kaparėlių
1.      Aplink tešlos kraštelį įpjaukite rėmelius, 1 – 2 cm nuo krašto. Vidurį subadykite šakute.Orkaitę įkaitinkite iki 200 C ir dėkite tešlos lakštą kepti maždaug 10 minučių. Per tą laiką pasiruoškite įdarą.

2.      Varškę sumaišyti su grietinėle (galima pakeisti ją grietine) ir kiaušiniu. Įberti smulkintus svogūno laiškus su  kaparėliais ir įberkite šiek tiek druskos, pipirų. Ant apkepto tešlos lakšto tepkite varškės masę ir ant viršaus dėkite pomidorus, supjaustytus riekelėmis. Kepkite karštoje 200 C orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, ant pomidorų uždėkite šviežių baziliko lapelių.

Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą