2016 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Varškės sausainiai su obuoliais

Sausainėliai su obuoliais - pats tas rudens sezonui! :))
Reikės:
Varškės - 150 g
Sviesto (atšaldyto) - 150 g
Miltų - 150 g
Vanilinio cukraus - 1½ arb.šaukštelio
Obuolių - 2-3 vnt.
 Cukraus
Cinamono
Miltus prasijokite į dubenį ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, pridėkite sutrupintą varškę, vanilinį cukrų ir išminkykite tešlą (jei tešla gausis labai lipti, galite dar įberti apie 50 g miltų, bet ne daugiau). Suviniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
Tešlą, ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 3mm storio sluoksniu ir stiklinės pagalba išspauskite apskritimus.
Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Skilteles apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje (jei nemėgstate labai saldžiai galite apvolioti tik cinamone) ir dėkite į tešlos apskritimus, perlenkite pusiau. Šonus gerai su pirštais sulipdykite, nes kitaip kepant gali atsilenkti, o vidurį - nebūtina. Viršų pabarstykite cukrumi.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180° C temperatūroje apie 20 minučių.
Man išejo 40 vnt. sausainiukų.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą