2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Obuolių tarta



Reikės:

Trapios tešlos pagrindui:
 125 g minkšto sviesto
 70 g miltinio cukraus
 1 kiaušinio
 šaukštelio cukraus su vanile
 150 g miltų (jei truks dar įdėti, kad tešla būtų minkoma)


Plikytam kremui:
165 g pieno

70 g cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
50 g sviesto
35 g miltų
1-2 kiaušinių trynių

 5 - 6 rūgštesnių obuolių
 citrinos

Pagrindo gamyba:

1. Pagrindui minkštą sviestą (kambario temperatūros) ištrinkite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išminkykite. Tešla gaunasi labai minkšta, jei limpa prie rankų galima įdėti dar šiek tiek miltų.
3. Išminkytą tešlą vis pabarstant miltais, sudėkite į 26 cm skersmens tartos formą ir rankomis suformuokite vienodo storio pagrindą.
4.  Patalpinkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.

Plikyto kremo gamyba:

1. Pieną supilam į prikaistuvį, ten pat suberiam cukrų ir vanilinį cukrų.
2. Statom ant viryklės ir užverdam.
3. Kol pienas kaista, kitam puode ištirpdom sviestą, suberiam miltus ir maišydami kepam 30-45 sekundes.
4. Tuomet supilam verdantį pieną ir sukam mediniu šaukštu, kol masė tampa vienalytė.
5. Kremą sykiais pamaišydami atvėsinam. Tuomet įmušam kiaušinio trynį ir gerai išsukam. Jei kremas tepamas - puiku, jei dar per tirštas - įsukam kitą trynį.

Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą formoje subadykite šakute ir pridenkite kepimo popieriumi. Užberkite žirnių ar pupelių ir lengvai paspauskite, kad kepant tešlos kraštai kuo mažiau "nučiuožtų" žemyn. Kepkite 200° orkaitėje apie 10 - 15 min.

Iškeptą pagrindą gerai ataušinkite. Ant atvėsusios tešlos šaukštu paskleiskite plikytą kremą, paviršių išlyginkite.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite riekelėmis, apšklastykite citrinų sultimis.

Kepkite 180° orkaitėje apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau, kol tartos pagrindas pilnai iškeps.
 Pravėsus, paviršių lengvai pabarstykite miltiniu cukrumi.
Skanaus! :))

Gaminta pagal: Tarp vėjo gūsių ir Gyvenimas yra smulkmenos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą