2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Tortas "Tiramisu"


Biskvitui:
 5 kiaušiniai
 200 gr. cukraus
 100 gr. miltų
 80 gr. krakmolo
 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

 1.       Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų, atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
2.      Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.

Kavos sirupui reikės:
 400 ml. karšto vandens           
 4 šaukšteliai tirpios kavos
 4 šaukšteliai cukraus

 3.      Viską ištirpinti karštame vandenyje.

Kremui reikės:
 450 ml. grietinėlės (naudojau žemaitijos pieno)
 350 gr. maskarpone sūrio
 100 ml. cukraus pudros

 4.      Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.
5.      Imame vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.
Uždengiame likusią gausiai sulaistytą puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
6. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms.
Torto pjūvis:))
Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą