2014 m. birželio 1 d., sekmadienis

Eklerai (plikytos tešlos pyragėliai)

 Puikūs, man labai patiko receptas, kiek esu bandžius šitas geriausias!:))
Reikės:
300 ml vandens
4–5 kiaušinių (sunaudojau 4)
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1.      Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2.      Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3.      Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4.      Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.
5.      Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.
6.      Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu ir išspauskite pyragėlius.
7.  Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (kol pagels).

Šaltinis: Beatos "Mamų knyga"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą