300 ml vandens
4–5 kiaušinių (sunaudojau 4)
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnio druskos
1 šaukštelio cukraus
1. Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais. Į puodelį supilame vandenį, suberiame druską, cukrų ir sviesto gabaliukus, pradedame kaitinti.
2. Į kitą dubenį persijojame miltus, kad būtų puresni.
3. Kai vandens paviršius puodelyje pradės judėti, suberiame miltus ir maišome, kol viskas sušoks į vientisą masę ir ji atlips nuo puodo sienų.
4. Išjungiame kaitrą, tešlą išimame ir padedame ant didesnės lėkštės, kad greičiau atvėstų.
5. Į pravėsusią, bet dar šiltą tešlą vieną po kito elektriniu plakikliu įplakame kiaušinius. Turi išeiti riebios grietinės konsistencijos masė.
6. Tešlą sukrėskite į konditerinį švirkštą dantytu antgaliu ir išspauskite pyragėlius.
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (kol pagels).
Šaltinis: Beatos "Mamų knyga"
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (kol pagels).
Šaltinis: Beatos "Mamų knyga"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą