Reikės:
45 g maltų
migdolo riešutų
75 g cukraus pudros
10 g cukraus
35-36 g kiaušinio baltymo
mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos)
Pertepimui:
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinėlės
Šaukštelio sviesto
75 g cukraus pudros
10 g cukraus
35-36 g kiaušinio baltymo
mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos)
Pertepimui:
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinėlės
Šaukštelio sviesto
Orkaitę įkaitinti iki 140°.
Cukraus pudrą gerai sumaišyti su
maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau.
Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų
gabaliukai atsisijotų. Likusius stambiuosius dar kartą permalti.
Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis
pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė
labai labai balta taps. Jei naudojate dažus, sudėkite ir dar šiek tiek
paplakite.
Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų
ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė,
kuriai tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3
riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę sukrėsti į
konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20
vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad
macarons negautų skersvėjo ;)
Pašauti į orkaitę 14 min (Aš
pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su
kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos min macarons kuo
puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus.
Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant
vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę
sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki
vientisos masės.
Šaltinis: Aguonėlė ir Saulėta virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą