2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Macarons 2

Receptas, kur pastangų dėti visai nereikia ir rezultatas net geresnis nei tas, kuriame turi džiovinti miltus, permalti pudrą su migdolais blenderiu, baltymus sendinti.. čia visą tai galite pamiršti ir labai greitai išsikepti šių nuostabių prancūziškų skanėstų..:)) Seniau pirkdavau migdolų miltus arba maldavau blenderiu, dabar pabandžiau kavamale ir gavosi super, nereikėjo dešimt kart permalinėt, kaip kad būdavo su blenderiu ir gaunasi smulkiau nei miltai iš parduotuvės. Labai rekomenduoju išbandyti. :)) 
Reikės:
45 g maltų migdolo riešutų
75 g cukraus pudros
10 g cukraus
35-36 g kiaušinio baltymo
mėgiamos spalvos dažų (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos)

Pertepimui: 
100 g pieniško šokolado
100 ml grietinėlės
Šaukštelio sviesto

Orkaitę įkaitinti iki 140°.
Cukraus pudrą gerai sumaišyti su maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau. Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų gabaliukai atsisijotų. Likusius stambiuosius dar kartą permalti.
Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė labai labai balta taps. Jei naudojate dažus, sudėkite ir dar šiek tiek paplakite. 
Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė, kuriai tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3 riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20 vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad macarons negautų skersvėjo ;)
Pašauti į orkaitę 14 min (Aš pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos min macarons kuo puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus.
 Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).


Šį kart pertepimui naudojau:
50 g šokolado
1 a.š. sviesto

Šokoladą su sviestu išlydykite ir palaukite, kol pravės. Tada galite sudėti į konditerinį maišelį ir pertepti macaronsus.

Šaltinis: Aguonėlė ir Saulėta virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą