Puikūs! Minkšti, purūs, tačiau skaniausi tą pačią dieną kepti.. :))
Išeiga: ~50 žagarėlių
Reikės:
250 ml kefyro
100 g grietinės
1 v. š. cukraus
500 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
aliejau kepimui
cukraus pudros pabarstymui
2. Sudėkite persijotus miltus, kartu su kepimo milteliais.
3. Suminkykite tešlą ir padėkite 1 val. pailsėti į šaldytuvą.
4. Tešlą iškočiokite ant gausiai miltias pabarstytos lentelės,
nieko tokio jog tešla lips prie rankų, svarbu į pačią tešlą jų daugiau nedėti,
geriau daugiau kočiojant pabarstyti, kad nekibtų. Iškočiokite 0.5 cm storio
tešlą, supjaustykite pailgomis juostelėmis, kiekvieną tešlos gabaliuką per
vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
5. Žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje, bet stebėkite, kad
nesudegtų, kepkite ant nedidelės ugnies. Kai apkeps iš abiejų pusių, išimkite,
nuvarvinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: Virtuvės kertelės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą