2014 m. lapkričio 30 d., sekmadienis

Močiutės sausainiai

Sausainiai tobulo skonio.. :)) Tirpstantys burnoje. Tik kitą kartą ant viršaus atskirai įdaro nespausčiau, o visą sudėčiau į sausainėlių vidų.. Beja, galite naudoti nebūinai baltymų įdarą, puikiai tiktų obuolių ar mėgstamos uogienės.. :)) 
40-50 sausainių reikės:
2 kiaušinių trynių
200 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinių miltų (stiklinė 200 ml)
1 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
2 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus

1.      Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2.       Šaltą sviestą įtarkuokite į miltų ir kepimo miltelių mišinį ir trinkite pirštais, kol pasidarys šlapi trupiniai
3.      Į gautą birią masę supilkite grietinę sumaišytą su kiaušinių tryniais, užminkykite kietą, prie rankų nelimpančią, tešlą. Paruoštą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad sustingtų.
4.       Kol tešla šąla, išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi iki standumo.
5.      Atšalusią tešlą padalinkite į keturias dalis. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite, kad išeitų apvalus tešlos lakštas. Ant tešlos uždėkite apvalią lėkštę ir apipjaukite, kad gautumėte apskritimą. Nuo centro pjaudami tešlos apskritimą padalinkite į 12 lygių trikampių. Kiekvieną trikampį patepkite kiaušinių baltymų plakiniu ir suvyniokite sausainį, pradėję nuo plačiosios pusės, kad siauroji dalis liktų sausainio apačioje. Baltymo tepkite nei per daug, nei per mažai, tiek, kad būtų galima gražiai suvynioti. Visus sausainius suguldykite skardoje ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apytiksliai 15 minučių. Tada sausainius ištraukite, ant kiekvieno konditeriniu švirkštu išspauskite likusius plaktus baltymus. Sausainius ir vėl kiškite baigti kepti 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius palikite praaušti.


Recepto šaltinis: Sezoninė virtuvė

2 komentarai: