2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Užkandiniai keksiukai su sūriu ir kumpeliu

Tikrai puikūs, greitai pagaminami keksiukai, puikiai tinkantys išvykai ar patiekiant kaip užkandį vakarėliui ar vakarienei.. :))
Nors recepte rašoma, kad išeina 18 keksiukų, man gavosi 12 standartinio dydžio keksiukų.

Reikės:
2 kiaušiniai
0,5 st. pieno
150 g  miltų
2 a.š. kepimo miltelių
~180 g tarkuoto fermentinio sūrio (dėjau kietąjį)
1 šaukštas aliejaus

druskos, juodųjų pipirų, žolelių pagal skonį

1 didelis svogūnas
truputis aliejaus svogūno kepimui
120 - 150 g  pjaustyto kumpelio ar dešros

sauja grybų (naudojau pievagrybius)
1.      Svogūną smulkiai sukapojame, pakepiname įkaitintame aliejuje, suberiame mažais gabalėliais pjaustytą kumpelį ar dešrą, grybus, truputį patroškiname ir paliekame atvėsti.
2.      Išplakame kiaušinius su pienu, įpilame šaukštą aliejaus, beriame miltus, kepimo miltelius, tarkuotą sūrį, prieskonius. Gerai išmaišome.
3.      Į tešlą sudedame atvėsintą kumpelio, svogūno, grybų masę, permaišome.
4.      Keksiukų formeles ištepame riebalais, pabarstome miltais ir sukrečiame masę (šito daryti nebūtina, jei į tešlą įdėsite šaukštą aliejaus).
5.      Kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Recepto šaltinis: Visko po trupinėlį




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą