2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Labai skanūs traškūs meduoliai

Mano favoritai, švelnaus skonio, traškūs, tačiau ir ne per kieti, ne guminiai.. :)) Pradžiai pusę normos kepiau tai gavosi 3 skardos, bet tikrai kepsiu dar! :))
Iš šios meduolių tešlos labai tinka kepti ne tik meduolius, bet ir kalėdinius namelius, eglutes.
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1-2 a.š.kepimo miltelių
1-2 a.š. prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

Išeiga: apie 5 skardos meduolių.

Medų, cukrų ir margariną šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą statome bent 2 valandoms į šaldytuvą, bet galima ir per naktį, tada ji labai gerai sustingsta, išbrinksta, ir būna malonu dirbti.
Tada tešlą po nedidelį gabalėlį kočiojame ant miltais pabarstytos lentos apie 3-4 mm storio.
špjaustom norimų formų meduolius ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje apie 10 min.

Iškeptus meduolius sudedame į sandarų indą ir paliekame, kol ataušta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą