2015 m. sausio 27 d., antradienis

Karamelinis kavos tortas

Sunkesnių, saldžių tortų mėgėjams. Puikiai tiks pasimėgauti gabalėliu prie puodelio kavos. :))
20 cm skersmens formai reikės (gaunasi ~2,1 kg):
Biskvitas
250 g miltų
4 a. š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
180 g Rududu
225 g grietinės
190 g cukraus
Kavos sirupas
100 ml stiprios kavos
50 g cukraus (mažinčiau iki 1-2 a.š.)
Karamelinis pertepimas
500 g maskarponės sūrio
200 g Rududu
75 g kondensuoto pieno
2 v.š. brendžio
Šokoladinis pertepimas
100 g juodojo šokolado
50 ml pieno
Biskvitas.
Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi ,dedame kambario temperatūros Rududu ir išplakame ,kad neliktų gumuliukų.Pilame grietinę ,maišome ir sijojame miltus. Tešlą padaliname į 2 dalis, vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę .Kepame 15-20. Iškepus pirmą biskvitą ,padedame atvėsti ir patį padarome su likusia tešla.Atvėsusius biskvitus perpjauname ,turi gautis 4 - 5 biskvitai. 
Kavos sirupas.
Padarykite 100 ml stiprios kavos.
Perkoškite kavą ir supilkite į ją. cukrų. Pakaitinkite viską apie 10 min. ant silpnos ugnies. (Man sirupas per saldu, todėl tiesiog užplikau kavą su šaukšteliu cukraus ir į ją įpilu brendžio).
Karamelinis pertepimas.
Gerai išsukite Rududu. Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską išsukite. Sukrėskite maskarponės sūrį ir viską išmaišykite iki vienalytės masės.
Šokoladinis pertepimas.
Juodąjį šokoladą ir pieną kartu ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir gerai išsukite.
Torto surinkimas:
1.      Apatinį biskvito sluoksnį sulaistykite kava, kraukite 2-3 šaukštus karamelinio pertepimo ir paskirstykite jį tolygiai.
2.      Dėkite antrą sluoksnį biskvito, sulaistykite kava, pilkite pusė šokoladinio pertepimo, išlyginkite. Tuomet kraukite dar apie 2 šaukštus karamelinio pertepimo.
3.      Dėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistykite kava ir pertepkite karameliniu pertepimu.
4.      Ant viršaus dėkite ketvirtąjį sluoksnį, vėl sulaistykite kava, supilkite likusį šokoladinį pertepimą ir ant jo tepkite karamelinio pertepimo.
5.      Ant viršaus dėkite paskutinį biskvito sluoksnį, sulaistykite kava.
6.      Leiskite tortui susistovėti bent pusdienį, o dar geriau per naktį ir aptepkite likusiu kremu.

recepto šaltinis: Du mėnuliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą